Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Ensam genom Iran – 184 mil av tillit
Datum: Tis 5 jun, 2018

Kristina Paltén sprang genom Iran helt själv. Under två månader utmanade hon sig själv och sina rädslor för det okända, samt sina egna fördomar om vad ett muslimskt land innnebär för en ensam kvinna.

Hon trotsade sina rädslor och ville bevisa att det går att lita på människor. Hon fick höra historier om att hon kunde bli fängslad eller slagen. Dessa fördomar ville hon motbevisa – och som hon gjorde det.

Intresset för filmen har varit stort på sociala medier och trailern har setts av mer än 20 miljoner människor runt om i världen!

Kristina Paltén har världsrekord i både 12 timmar och 48 timmar på löpband. Hon bestämmer sig för att springa genom Iran av tre orsaker: den vackra naturen, det långa avståndet och hennes förutfattade meningar om landet. Det enda hon i förväg kände till om Iran var det som rapporterades i medierna.

"Ordet 'muslim' har i dag blivit synonym med 'terrorist' eller 'fundamentalist'. Det finns cirka 1,5 miljarder muslimer runt om i världen, och jag tror att de flesta är riktigt trevliga. Med denna löpning vill jag ifrågasätta mina egna fördomar, lära mig mer om en kultur som jag vet så lite om och träffa många människor. Jag hoppas att min resa kommer att bidra till ökad öppenhet, tillit och tolerans både inom mig men också i världen".
/ Kristina Paltén

Filmens egen websida >> 
Filmens egen Facebook >> 

Datum: Tis 5 jun, 2018

kl 18:30
Endast en visning!

FILMFAKTA
Regissör: Shamim Berkeh & André Larsson
Land: Sverige, Iran
År: 2017
Längd: 58 minuter
Språk: Svenska, Engelska, Persiska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Kristina Paltén m fl.
IMDb: Se filmen på IMDB 

Biljettpris 100 kr
(85 kr för studenter & pensionärer, inga andra rabatter/klippkort)

Facebook-event >>

Arrangör: Nordic AV Production

Event & specialvisningar