Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Faces Places – Premiär med inledning!
Datum: Fre 23 mar, 2018

Premiärvisningen av FACES PLACES inleds av Daniel Wakeham, en av grundarna till Artscape, Skandinaviens främsta organisation inom urban samtidskonst.

FACES PLACES
89-åriga filmlegendaren Agnès Varda är tillbaka med en färgsprakande dokumentär för att på sitt vis undersöka det samtida franska samhället. Tillsammans med Frankrikes svar på konstnären Banksy, ”JR”, ger hon sig ut på en resa genom den franska landsbygden för att skildra människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat. En filmisk resa fylld av kärlek, katter och gatukonst.

Vinnare av Golden Eye Documentary Prize, Cannes 2017 och Oscarsnominerad i kategorin "Bästa dokumentär"!

Regissören Agnès Varda har skapat filmer i över 60 år. Hon debuterade 1955 med ”La pointe courte”. Under sin långa karriär har hon bland annat gjort filmer som ”Cléo från 5 till 7”, ”Vagabond”, ”Efterskörd” och ”Agnès stränder”. "JR" är en fransk fotograf och konstnär men den riktiga identiteten bakom signaturen ”JR” är okänd. Hans verk består av svartvita fototryck som ofta har politisk innebörd.

ARTSCAPE
Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför kulturprojekt inom gatukonst/urbankonst. Reklamskyltarna behöver konkurrens i den moderna stadsbilden och konstupplevelser bör inte begränsas till gallerier och museer. Artscape strävar efter att inspirera och skapa konst som är till för alla. 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. 2016 blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens hittills största gatukonstfestival – ett unikt projekt som involverade samtliga av stadens tio stadsdelar.

https://www.artscape.se

Datum: Fre 23 mar, 2018

Kl 18.15

Regissör: Agnès Varda, JR
Land: Frankrike
År: 2018
Längd: 89 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Agnès Varda, JR
Premiär: 23 mar
IMDb: Se filmen på IMDB
Org. titel: Visages, Villages

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö

Event & specialvisningar