Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Farha
Datum: Tis 29 nov, 2022

Visning på Internationella solidaritetsdagen med det palestinska folket. I Darin J. Sallams starka debutfilm tvingas 14-åriga Farha se på medan hennes hemby förstörs. Farha tilldelades juryns pris på Malmö Arab Film Festival 2022. 

Visningen inleds med förinspelad hälsning från regissören Darin J. Sallam.

Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha om att får studera till lärare. I den lilla byn går vardagen sin stilla lunk, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt. I förtvivlan låser Farhas pappa in henne i matkällaren, men löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne. Men pappan blir fängslad och ingen kommer. Inlåst i det lilla mörka utrymmet bevittnar Farha det som händer utanför genom ett litet hål som är hennes enda källa till ljus och luft, och hennes enda koppling till omvärlden. Sakta dukar Farha under och när hennes pappa äntligen kommer tillbaka är hon helt uttömd på hopp. Bygger på en verklig händelse.

Datum: Tis 29 nov, 2022
Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. 

FILMFAKTA
Regissör: Darin J. Sallam
Land: Jordanien, Saudiarabien, Sverige
År: 2021
Längd: 92 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande:Karam Taher, Ashraf Barhom, Ali Suliman, Tala Gammoh, Sameera Asir, Majd Eid, Firas Taybeh
Premiär: Fre 21 okt
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Antirasistiska filmdagar, ABF Malmö

Event & specialvisningar