Södra Sveriges största arthousebiograf!

Filmbar # 22 på Hypnos Theatre
Datum: Tor 5 sep, 2019

* * FILMBAR gästar Hypnos Theatre, en fantastisk oberoende mikrobiograf belägen på Norra Grängesbergsgatan. * *

Tillsammans bjuder vi in till en afton i september med skånska kortfilmer - två pass med filmer som behandlar bland annat mopeder, mansroller, maktspel och mens!
Flera världspremiärer och regissörsbesök!
Nordisk Panorama kommer vara på plats för att presentera årets festival, som äger rum 19-24 september. Dessutom kommer de 10 första besökarna att tilldelas var sitt fritt filmpass till årets Nordisk Panorama!

----------------------------------------
FILMBLOCK 1 KL. 19.00-20.10
----------------------------------------

MENSSPREAD – FÖRHANDSVISNING
Emilia Ekman Larson, 12.30 min, Sverige 2019
Kanske minns du också hur det var att vara 14 år och ensammast i hela världen med att inte ha kommit in i puberteten? I Katlas värld blir starka känslor till musik, och längtan efter att få sin första mens är outhärdlig.

ELEFANTERNA – VÄRLDSPREMIÄR
Olle Christiansen Meijer, 16 min, Sverige 2019, svenskt tal, engelsk text
Vuxna elefanter lever på olika sätt. Honorna är utpräglade flockdjur medan vuxna hanar mestadels lever för sig själva. Även om hanarna ibland bildar mindre grupper är de inte alls lika sammansvetsade som en flock med honor. De vuxna hanarnas (också kallade tjurar) umgänge med honorna begränsas mest till parningen. Elefanthanarna dör ensamma.

DIVISION GRINGO "A MATTER OF OPINION" – VÄRLDSPREMIÄR
Tobias Blomkvist, 4 min, Sverige 2019
Musikvideo med Malmö-baserade gruppen Division Gringo, om att lämna all krav och press bakom sig och njuta av det goda i livet.

DEMONER - MALMÖPREMIÄR
Daniel Lopez Nelson, 14.40 min, Sverige 2019
Den unga Hilda förföljs av en demon i sina drömmar. Plötsligt börjar han att uppenbara sig för Hilda och gränsen mellan dröm och verklighet blir stegvis mer svårläst. Samtidigt börjar hon känna ett mörker inom sin pappa, som bär på en hemlighet om hennes bortgångna syster.

JAG SKINER INTE UTAN ER MINA BRÖDER
Alexander Abdallah, 4 min, Sverige 2019
Malmö, 2018. Tre tillfällen, tre skott, tre liv. Under ett år förlorar Yahya tre av sina bröder.
För att överleva i sorgen har han byggt en koja. Där finns fantasin och där finns bröderna. Yahya får en sista chans att prata med dem, röra dem, bära dem och själv bli buren. En poetisk skildring som ur ett barnperspektiv berör förortsnormer, mansnormer och dödsskjutningar.
Nominerad till Pixel Talent Award 2019.

-------------------------------------------
FILMBLOCK 2 ca Kl 20.25-21.35
-------------------------------------------

BYHÅLA 647 – SKÅNEPREMIÄR
Malin Englund, 14 min, Sverige 2019, svenskt tal, engelsk text
Mopederna rullar genom de folktomma landskapen. Några tonåringar har samlats i någons garage för att spela snurra flaskan. Andra fördriver tiden på ett hustak. Frustrationen och ångesten pulserar under ytan i de rastlösa scenerna från Byhåla 647.

INTE SOM DEM – VÄRLDSPREMIÄR
Isak Dizdarevic, 2.40 min, Sverige 2019, svenskt tal, engelsk text
Inte Som Dem skildrar en typisk söndagskväll i en ung vuxen mans liv i urbana stadsmiljöer. Huvudkaraktären är på sin sedvanliga kvällspromenad där något oväntat sker, vilket framkallar ett feltolkat hjältemotiv. I filmen framställs en konstruerad miljö där generella missuppfattningar och fördomar bland människor i ett heterogent samhälle porträtteras i en situation där snabba puckar gäller.

GE ALLT
Caroline Eriksson, 28 min, Sverige 2019, svenskt tal, engelsk text
Fotbollsmålvakten Elin och Lovisa kämpar båda om den enda platsen i startelvan för det svenska U23- landslaget. Det första EM-kvalet kommer om ett par veckor och Mette, landslaget nya målvaktstränare måste välja vem som får starta. Tjejerna spenderar mer och mer tid på planen med Mette, som så sakteliga börjar utnyttja sin position. Det mynnar ut i en film om prestation, konkurrens, maktspel och fotboll. Hur mycket är man egentligen beredd att offra för att nå sin dröm?

ALLTID OAVSETT - MALMÖPREMIÄR
Kim Sundbeck, 9 min, Sverige 2019, svenskt tal, engelsk text
Likt ungdomarna på läktaren brinner Lena för sitt lag. Jobbet för Djurgården ger henne möjlighet att engagera sig till 100 %, samtidigt som hon ger ca 800 ungdomar en extra vuxen i livet. Genom Lena ges vi en mänskligare blick på supporterkulturen och går rätt in i hjärtat av sporten.

Datum: Tor 5 sep, 2019

INTRÄDE: Valfritt mellan 40-100 kr (Kontant eller Swish)
PICKNICKBIO – ta gärna med egen dryck och snacks
Kaka och kaffe finns till försäljning

Det finns begränsat antal platser på Hypnos, så FÖRST TILL KVARN kommer gälla - var gärna på plats i god tid. 

När sista visningen är slut finns det möjlighet att fortsätta kvällen på Plan Bs innergård tvärs över gatan, på Norra Grängesbergsgatan 26.

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd & Folkets Bio Malmö med stöd av ABF Malmö & Malmö Stad.

Event & specialvisningar