Södra Sveriges största arthousebiograf!

FILMBAR #26
Datum: Ons 23 nov, 2022

FILMBAR fortsätter samarbetet med INKONST när nu den 26:e upplagan går av stapeln. Välkomna till en kväll med kvalitativ skånsk kortfilm, mingel och bar!

Tid: kl 18.30-22.00 (Visningen startar klockan 19.00)

FILMBLOCK 1: En känsla av samhörighet
GMN | EliSophie Andrée
Under en mörk natt söker Flickvännen efter (vad hon förmodar) är den otrogna Pojkvännen. I en liten, skruttig bil åker Flickvännen och Tjejkompisarna förbi alla lysande gatlyktor på jakt efter hämnd… Efter blod… Efter upprättelse.

BLÅ LAGUNEN 2017 | Alma Gonzalez Campo
Dokumentären handlar om ett gäng 15-åriga tjejer som leker och upptäcker vuxenvärlden. Dom lyckas skapa en bubbla där det bara är dom som förstår. Dom älskar och prioriterar varandra högst… eller?

MADDOG & ANTONIA | Simon Norlin
Maddog & Antonia have left the MC gang behind and are now struggling to get back to a normal life. A normal life that consists of problems with authorities, medication and a feeling of being treated unfairly. This is a portrait about their reality.

THE VISIT | Mattias Olsson
A hapless man and a pretty woman face their insecurities during a movienight.

DREAMING, SO LONG | Evelina Jacobsson
The very first (sometimes beautiful, sometimes awkward) hours during laying eyes on someone special. About love confessions that are not dared to be spoken but still come out loud.

——– PAUS ——–

FILMBLOCK 2: Även ensamheten har en röst
BAIT | Rouzbeh Noori
A child living in an abandoned attic tries to pass the time while staying alert to a looming, mysterious threat.

NÄRA NOG | Benjamin Gustavsson, Mouhamad Hamid
En borttappad och ensam person som försöker att överleva under svåra omständigheter. Personen kämpar varje dag för att lägga maten på bordet för både sig själv och sin glada vän. Genom hela processen stöter han på ett flertal motgångar som till slut gör honom tokig. För att koppla av väljer han att köra sin typiska, men så småningom riskfyllda, lek.

FUCK MY BAND | Tora Wideryd
Ett band kör mot en spelning och tar en paus i skogen. Tove ska lämna bandet. Ett bråk bubblar upp till ytan.

RIGHT MIND PEACE | Hakeem Martin, Filip Holmgren
Who in their right mind got their peace? Hur kan man hitta fred när det är så mycket som händer. Men även hur man kan hitta fred med allt som händer för att inte drunka i negativitet. RIGHT MIND PEACE är en låt som är en biprodukt av reflektioner av verkligheten runt om oss. När det är så mycket som händer i ens omgivning. Allt från koran bränningar , våld, till svek av vänner och alla saker som livet sätter i ens väg. Låten i handlar om att ta av oss masken vi ofta sätter upp för att framstå att allting är okej. När vi innerst inne inte känner så.

TÄKT | Daniel Langegård, Mirjam Kjellman, Eskil Kälvemark, Sigrid Hedlund
Ett kort drama om att känna sig kvävd i ett förhållande.

SPACETIME | Max Shore
En ung rymdfarare försöker hitta sitt rätta hem bland stjärnorna. Men hoppet om en oändlig horisont krossas när hon finner sig vid rymdens slut.

-----------------------------------
FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer, och oftast även ett tredje block med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel och bar.

Vill du visa DIN film på FILMBAR i höst? Anmäl då din film här: https://filmcentrumsyd.se/filmbar

Datum: Ons 23 nov, 2022

Event på Facebook>>

Entré: 50 kr, köpa din biljett här>>

Plats: Inkonst Bergsgatan 29, Malmö

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd och Inkonst med stöd av ABF Malmö och Malmö Stad.

Event & specialvisningar