Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Flykten från DDR + inledning av Ingela Brovik
Datum: Lör 9 nov, 2019

Den 9 november är det 30 år sedan Berlinmuren föll. Denna dag visar vi filmen FLYKTEN FRÅN DDR. Visningen inleds av journalisten Ingela Brovik, som var på plats när muren föll och som vid den tiden intervjuade flera dokumentärfilmare från både öst och väst, vars filmer visade vad som var på gång och vad som sedan hände.

Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.

I hemlighet ägnade de lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i källaren för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. En våghalsig plan där både förberedelserna och själva färden satte allas liv på spel. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir familjens plan en kamp mot klockan där varje sekund räknas…

FLYKTEN FRÅN DDR är en andlöst spännande film med stark 1970-talsatmosfär som gjort stor publik- och kritikersuccé i Tyskland. Hittills har den setts av över en miljon biobesökare.

Den välkända historien har tidigare varit föremål för flera dokumentärfilmer samt den amerikanska spelfilmen ”Flykt i natten” från 1982 med John Hurt och Jane Alexander.

Datum: Lör 9 nov, 2019

BILJETTPRIS: 120 kr

FILMFAKTA

Regissör: 
Michael Herbig
Land: 
Tyskland
År: 
2019
Längd: 
125 minuter
Språk: 
Tyska
Textning: 
Svenska
Genre: 
Drama
Åldersgräns: 
Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: 
Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross, Alicia von Rittberg, Thomas Kretschmann
Event & specialvisningar