Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Fucking Åmål
Datum: Sön 7 jan, 2018

Lukas Moodyssons älskade tonårsdrama FUCKING ÅMÅL är tillbaka. I våras färdiställdes äntligen en ny digital kopia av filmen vilket gör det möjligt att åter visa den på stor duk.

När FUCKING ÅMÅL kom för snart 20 år sedan tog den Sverige med storm. Ungdomar vallfärdade till biograferna och nästan en miljon såg filmen, skrattade, jublade och kände igen sig i tonårens småstadstristess, meningslöshet och frustration. Lukas Moodyssons film belönades med Guldbaggar för Bästa film, Bästa manus, Bästa regi och Bästa kvinnliga huvudroll (som delades av Alexandra Dahlström och Rebecca Liljeberg). Även utomlands välkomnades filmen med öppen famn och den återfinns ofta på listor över tidernas bästa ungdoms- och queerfilmer.

FUCKING ÅMÅL
Elin har hånglat med ungefär 70 000 killar, och hon tycker allting är tråkigt. Hon längtar efter att något skall hända. Jessica är tillsammans med Markus som tycker att han är tuffast i hela Åmål. Johan är Markus bästa kompis, han är dessutom förälskad i Elin, som tycker att Johan är töntig eftersom han kör moped trots att han går i gymnasiet. Och så Agnes som är ensammast i hela världen och som älskar en viss person så mycket att hjärtat nästan går sönder...

""Fucking Åmål" får digital nypremiär" - SvD
Läs hela artikeln >>

Datum: Sön 7 jan, 2018

kl 18:00

Regi: Lukas Moodysson
Land: Sverige
År: 1998
Längd: 89 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Medverkande/Skådespelare: Alexandra Dahlström, Rebecca Liljeberg m fl.
Imdb: Filmen på IMDB

Event & specialvisningar