Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Gipsy Queen + inledning
Datum: Tor 7 apr, 2022

Varmt välkomna på filmvisning inför Romernas internationella dag! Vi visar filmen Gipsy Queen, med inledning av Erland Kaldaras från Romska kulturcentret.

Gipsy Queen är en inspirerande berättelse om Ali, en ensamstående romsk mamma från Rumänien. Hon gör allt för sina två barn Esmeralda och Mateo, så att de ska få den bästa möjliga start i livet och i ett nytt främmande land. Ali arbetar som städerska på en klubb i Hamburg. En dag upptäcker hon att i klubbens källare finns en boxningsklubb. Hon ser en match och minnena från när Ali själv tränade boxning med sin far, får henne att längta tillbaka till träningen. Hon börjar träna och blir upptäckt av klubbens ägare. Ali får nu utlopp för all den orättvisa som hon har blivit utsatt för i sitt liv och kanske kommer boxningen att ge henne en chans till ett bättre liv...

Filmen har blivit prisad på flera filmfestivaler, inte minst för Alina Serbans starka prestation i huvudrollen som Ali, och har visats bl.a. på Göteborg Film Festival.

Datum: Tor 7 apr, 2022

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regi: Hüseyin Tabak
Land: Tyskland
År: 2019
I rollerna: Alina Serban (Ali), Tobias Moretti (Tanne), Irina Kurbanova (Mary)
Filmlängd: 112 min
Språk: Tyska, Romani
Textning: Engelska

Arrangörer: Tehara Filmfestival, Romska Kulturcentret i Malmö, Malmö Romska Idécenter, Antirasistiska Filmdagar, Folkets Bio Malmö/biograf Panora och ABF Malmö i samarbete med Malmö Ungdomscentral och Tehara Media. Med stöd från Malmö stad.

Event & specialvisningar