Södra Sveriges största arthousebiograf!

GUDRUN – konsten att vara människa – Filmvisning med samtal och mingel.
Datum: Tis 25 sep, 2018

Tisdagen den 25 september arrangerar WIFT en visning med Gudrun på plats, samtal i salongen och mingel i foajén efter filmen.

Samtal
Efter filmvisningen blir det samtal med Gudrun Schyman och Nanna Frank Rasmussen ordförande i Film Critics Guild Denmark

Passa på!
Till detta event finns det 50 st onumrereade GRATIS biljetter till allmänheten att boka.

Gudrun - Konsten att vara människa
Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. 

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

WIFT Sverige
Wift står för Women In Film and Television. Wift Sverige är den svenska grenen av det internationella nätverket Wift International. För mer info och medlemskap, gå in se hemsida: www.wift.se

Datum: Tis 25 sep, 2018

FILMFAKTA
Regissör: Hampus Linder
Land: Sverige
År: 2018
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Text: engelska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Gudrun Schyman, Anna Schyman m fl.

Fri entré
Arrangör: WIFT Sverige, BF Malmö, Folkets Bio Malmö

Event & specialvisningar