Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
He Named Me Malala – exklusiv förhandsvisning med publiksamtal
Datum: Tor 12 nov, 2015

Fri Entré
Vi inser att motstridig information har gått ut, då bokningsbekräftelsen per e-post anger att biljetterna ska hämtas ut senast 30 minuter innan, och har nu valt att gå efter det. Bokningarna finns alltså kvar och ska hämtas ut senast kl 18.00 idag, men hämta dem gärna så tidigt som möjligt. Biljettkassan öppnar kl 15.00. Ni som är utan biljett kan gå till biljettkassan och sätta upp er på kölista till överblivna biljetter.

I samarbete med Globala Malmö, Sida och Plan Sverige har Folkets Bio Malmö glädjen att bjuda på en exklusiv förhandsvisning med fri entré. Direkt efter visningen följer ett publiksamtal i salongen på temat flickors rätt till utbildning. Deltar gör Ann Wilkens, tidigare ambassadör i bl a Pakistan och Afghanistan samt f d ordförande i Svenska Afghanistankommittén. Utifrån mångårigt arbete på plats i flera världsdelar ger hon ett perspektiv på varför frågan om flickors rätt till utbildning är så kontroversiell. Med finns också Jessica Zimmerman från Plan Sverige. Jessica är ansvarig för den globala kampanjen "Because I am a Girl", vars mål är att alla flickor ska ha rätt till en trygg skolgång.

HE NAMED ME MALALA
För miljoner människor är hon en förebild och inspiration. För några är hon ett hot och en måltavla. Detta är berättelsen om Malala Yousafari, den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels Fredspris, för hennes kamp för flickors rätt att gå i skolan.

HE NAMED ME MALALA är ett intimt porträtt av 2014 års pakistanska fredspristagerska Malala Yousafzai som blev känd över hela världen 2012 då hon attackerades och sköts i huvudet av talibaner på väg hem från skolan. Den då blott 15-åriga Malala hade tillsammans med sin far pekats ut som förespråkare för flickors rätt till utbildning, vilket talibanerna motsatte sig.

Malala överlevde mirakulöst nog attacken och i filmen får vi följa hennes liv och kamp för flickors rätt till utbildning, både före och efter attentatet. Filmen är en unik inblick i en extraordinär ung flickas liv - från den nära relationen med sin far, som inspirerade hennes engagemang för utbildning, till hennes känslosamma tal vid FN och hennes vardag som en helt vanlig 18-åring.

Filmen är regisserad av den Oscar-belönade dokumentärfilmaren Davis Guggenheim, som tidigare gjort "En obekväm sanning" (2006), "I väntan på Superman" (2010) och "It Might Get Loud" (2008).

Datum: Tor 12 nov, 2015

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Davis Guggenheim
Land: USA
År: 2015
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år 
Skådespelare / Medverkande: Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Mobin Khan m fl.

Fri entré
Numrerade biljetter som kan förbokas. Bokade biljetter ska hämtas ut senast dagen före visningen.

Filmens int. websida >>
Because I am a Girl >>

Arrangör: Globala Malmö, Sida, Plan Sverige, Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar