Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
He Named Me Malala
Datum: Tor 17 nov, 2016

För miljoner människor är hon en förebild och inspiration. För några är hon ett hot och en måltavla. Detta är berättelsen om Malala Yousafari, den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels Fredspris, för hennes kamp för flickors rätt att gå i skolan.

HE NAMED ME MALALA är ett intimt porträtt av 2014 års pakistanska fredspristagerska Malala Yousafzai som blev känd över hela världen 2012 då hon attackerades och sköts i huvudet av talibaner på väg hem från skolan. Den då blott 15-åriga Malala hade tillsammans med sin far pekats ut som förespråkare för flickors rätt till utbildning, vilket talibanerna motsatte sig.

Malala överlevde mirakulöst nog attacken och i filmen får vi följa hennes liv och kamp för flickors rätt till utbildning, både före och efter attentatet. Filmen är en unik inblick i en extraordinär ung flickas liv - från den nära relationen med sin far, som inspirerade hennes engagemang för utbildning, till hennes känslosamma tal vid FN och hennes vardag som en helt vanlig 18-åring.

Filmen är regisserad av den Oscar-belönade dokumentärfilmaren Davis Guggenheim, som tidigare gjort "En obekväm sanning" (2006), "I väntan på Superman" (2010) och "It Might Get Loud" (2008).

Datum: Tor 17 nov, 2016
Tillhör: Gatans bio

kl 18:00
på Bricks Tegelhuset, Rosengård

FILMFAKTA
Regissör: Davis Guggenheim
Land: USA
År: 2015
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande:
Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Mobin Khan m fl

Fri entré

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med Bricks Tegelhuset, ARF Film & Kultur för mänskliga rättigheter och ABF Malmö.

Event & specialvisningar