Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Historien om Bodri
Datum: Sön 11 dec, 2022

I anslutning till Internationella dagen för mänskliga rättigheter visar vi kortfilmen Historien om Bodri. Filmen är gjord av Stina Wirsén och bygger på Hédi Frieds berättelse om hennes uppväxt och hur hon överlevde Förintelsen.

Fri entré och vi bjuder på fika.

Hédi och Marika är kompisar. De har varsin hund och de leker med varandra varje dag. De är oskiljaktiga med en sak skiljer dem åt. Hédi är judisk och Marika är kristen. När kriget kommer får Hédi plötsligt inte leka med Marika längre. Hon får inte ens gå ut med sin älskade hund Bodri. Istället hamnar hon i ett läger där hon kämpar för att överleva. Det som håller henne uppe är när hon tänker på Bodri. Och Bodri, i sin tur, väntar troget på Hédi.

”Jag var ett lyckligt barn i en lycklig stad, det som hände sen är svårt att berätta om och svårt att lyssna på. Jag vill ändå berätta och jag vill att du lyssnar. För vi människor kan göra så mycket ont men också mycket gott. Vi har alla ett val, vi kan välja det goda.” – Hédi Fried, ur Historien om Bodri.

Historien om Bodri ingår även i kortfilmspaketet Höra ihop - tre små filmer om stora känslor.

Datum: Sön 11 dec, 2022

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Stina Wirsén
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 13 minuter
Språk: Svenska
Genre: Animerad film, barnfilm
Åldersgräns: Från 7 år

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar