Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Hjärtat + mingel & regissörs- och skådespelarbesök
Datum: Fre 16 feb, 2018

HJÄRTAT är Fanni Metelius egenskrivna långfilmsdebut (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen) – en stark generationsskildring om intimitet, sexualitet och en inre revolution. 

Den här kvällen bjuder vi in till en exklusiv visning av filmen med Fanni Metelius och skådespelaren Ahmed Berhan på plats. De deltar i ett samtal efter visningen. Samtalsledare för kvällen är Farah Abadi, programledare och tv-profil som bl a varit programledare för Sveriges Radios Malmö-kanal Din Gata 100,6, Sommarlov i SVT och har även haft sitt eget radioprogram som hette P3 med Farah Abadi. Hon har även varit programledare för Världens Barn-galan och för Musikhjälpen! Sedan 2015 leder hon Relationsradion i P3.

MINGEL
Från 19.30 bjuder vi i samarbete med Wift Södra och Filmcentrum Syd på mingel i foajén med Dj, dryck och något att snacksa på.

EFTERFEST
DIREKT EFTER filmen fortsätter FESTEN på Moriskan. Visa upp din biobiljett i Bistron så bjuds du på något gott att dricka. OBS! Det är 18-årsgräns för att komma in på Moriskan. Läs mer om festen här >>

HJÄRTAT
Om du älskar mig, ligg med mig då! Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men mellan lakanen finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en rå verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv.

FANNI METELIUS
Med prisade och kritikerrosade insatser som regissör, manusförfattare och skådespelerska bland annat genom kortfilmen "Banga inte" och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har Göteborgsdottern Fanni Metelius konstnärskap fått filmvärldens ögon att följa henne. I Metelius långfilmsdebut HJÄRTAT visar hon prov på sin talang för det ocensurerade berättande som blivit hennes signum. Hennes filmskapande rymmer även klarsynt komik och skarpa insikter om vårt moderna samhälle. Men framförallt är det alltid gjort med hjärta.

För sitt produktionsarbete med HJÄRTAT (då som "Jag vill inte bli gammal nu") tilldelades Metelius 2017 års Anna-pris som instiftats av WIFT (Women In Film and Television Sverige) och UN Women Sverige för att öka kunskapen om FN:s Kvinnokonvention och dess betydelse för kvinnors möjligheter i filmbranschen.

Läs mer om Fanni Metelius på Nordicwomeninfilm.com 

Datum: Fre 16 feb, 2018

Kl 19.30 Mingel i foajén
Kl 20.15 Filmvisning i stora salongen

FILMFAKTA
Regi: Fanni Metelius
Land: Sverige
Längd: 104 min
År: 2018
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Medverkande/skådespelare: Fanni Metelius, Ahmed Berhan, Leona Axelsen, Suzanne Reuter
IMDB: Filmen på IMDB

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, TriArt Film, WIFT Södra, Filmcentrum Syd och Moriskan. 

Event & specialvisningar