Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
IBERIA: Jag heter Violeta / Me llamo Violeta
Datum: Lör 21 nov, 2020

Vi är ledsna att behöva meddela att IBERIA 2020 är INSTÄLLT men hoppas på att kunna genomföra visningarna vid ett senare tillfälle.

___
IBERIA 2020 – en dokumentär blick

Imágenes presenterar för femte året i rad serien IBERIA: i år med två sällsynta dokumentärfilmer, Me llamo Violeta och Si me borrara el viento lo que yo canto, som bjuder på nya berättelser om Spaniens samhälle och historia.

ME LLAMO VIOLETA
En modig och viktig film om barndomen och ungdomens erfarenhet av transidentitet. Filmen lär oss att mångfald, som Nacho Vidal säger, föder världen. 

Vid sex års ålder sa Ignacio till sina föräldrar: "Jag är en tjej, jag heter Violeta". Efter den första chocken bestämde Violetas föräldrar att följa henne på den långa och svåra resa som stod framför henne. Violeta, som många andra transpersoner, står inför många medicinska och juridiska utmaningar. Även om den sociala uppfattningen gentemot transpersoner i Spanien långsamt går mot en mer öppen och tolerant syn, är processen ofta långt ifrån enkel och det finns fortfarande en lång väg att gå.

Datum: Lör 21 nov, 2020

Biljettpris: 95 kr
Rabatter eller klippkort gäller ej.

FILMFAKTA
Regissör: Marc Parramon, David Fernández de Castro
Land: Spanien
År: 2019
Längd: 76 minuter
Språk: Spanska, Katalanska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Visa på IMDb

Arrangör: Imágenes del Sur/Bilder från Söder, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar