Södra Sveriges största arthousebiograf!

I’m Not Your Inspiration + Margarita With a Straw
Datum: Lör 10 jun, 2017

Malmö Queer Filmfestival & Malmö mot Diskriminering presenterar:

I’M NOT YOUR INSPIRATION
Regi: Sandra Allen, Skottland 2013-2015. 19 min. Engelskt tal, BSL (Brittish Sign Language), engelsk text. Dokumentär
I’m not your inspiration är en serie med fristående kortdokumentärer om queer och trans/döva konstnärer och konstnärer som bryter mot funktionsnormer i Skottland. Filmerna blandar intervjuer med konstnärernas performance, inspelningar och konst. Vi visar två filmer i serien. Alla filmer är textade, vissa med BSL.
I’m not your inspiration: Allison Smith.
Den döva teckenspråkspoeten Allison Smith pratar om sin BSL poesi, om att växa upp som Scottish Fairground Traveller och frågor som rör queera D/döva konstnärer och konstnärer som bryter mot funktionsnormer.
I’m not your inspiration: Maki Yamazaki.
Musikern och konstnären Maki Yamazaki pratar om synliga och osynliga funktionsvariationer, gränser för tillgänglighet för konstnärer som är trans och bryter mot funktionsnormer och skärningspunkter för rasifiering, genus och funktion.

Paus 10 min, nästa filmstart 12:30
MARGARITA WITH A STRAW / CHOONE CHALI AASMAN
Regi: Shonali Bose, Indien 2014. 100 minuter. Hindi, engelskt tal, engelsk text. Spelfilm 
Laila är en rättfram ung kvinna som har cerebral pares. Hon är student, skriver texter och skapar elektronisk musik för ett indieband på sitt universitet. När hon blir antagen till New York University flyttar hon dit. Där blir hon kär i den politiska aktivisten Khanum, men är även attraherad av sin medstudent Jared. Hennes resa mot att hitta sig själv och upptäcka sin bisexualitet belastar banden mellan hennes familj och vänner. När det visar sig att hennes mor har en dödlig sjukdom verkar hela Leilas liv rasa samman…

Datum: Lör 10 jun, 2017

12:00

Fri entré & först till kvarn. 
Ingen förbokning.

Arrangörer: Feministisk festival och Malmö Queer Filmfestival i samarbete med Malmö mot Diskriminering

Event & specialvisningar