Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
In My Blood It Runs + inledning & samtal
Datum: Sön 9 aug, 2020

Vi uppmärksammar Internationella dagen för världens ursprungsfolk den 9 augusti med en visning av den fantastiska dokumentären In My Blood It Runs med digital inledning av Joan Carling och efterföljande samtal med Maria Borda.

IN MY BLODD IT RUNS
Tioåriga Dujuan och hans mamma är arrerntéer, som är ett av Australiens ursprungsfolk, och lever i norra Australien. Dujuan är en duktig jägare, talar tre språk och har lärt sig utföra healing. Trots hans många talanger har han svårt att passa in i skolsystemet. I takt med att Dujuans självförtroende och studiemotivation försämras blir det allt tydligare att hela hans framtid står på spel.

Filmen kommer att inledas digitalt av Joan Carling, urfolksaktivist som har arbetat med urfolksfrågor i över 20 år. Hon har bland annat varit utsedd av FN att vara del av Förenta Nationernas permanenta forum för ursprungsfolk. I nuläget är hon samordnare inom The Indigenous Peoples' Major Group for Sustainable Development.

Efter filmen följer ett samtal med Maria Borda, socialantropolog som har jobbat med urfolksfilm i många år. Maria Borda har en Master i socialantropologi från UiT Norges arktiska universitet (Tromsö, Norge) samt studerat Ethnic Studies på University of Manoa (Hawai).

Datum: Sön 9 aug, 2020

BILJETTPRIS: 100 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Maya Newell
Land: Australien
År: 2019
Längd: 84 minuter
Språk: Engelska, Arrernte
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär, Historia
Skådespelare / Medverkande: Carol Turner, Dujuan Turner, Megan Turner
Visa på IMDb

Arrangörer: Antirasistiska filmdagar, BUFF, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar