Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
In the Mood for Love
Datum: ons 25 november, 2020

Vi är ledsna att behöva meddela att denna visning är INSTÄLLD. Ni som har köpt biljetter kommer att bli kontaktade. Vid frågor vänligen kontakta kassa@panora.se.

Wong Kar-wais intensiva och eleganta film om kärlek firar 20-årsjubileum.

Hong Kong 1962. Här möts Mr Chow och Ms Chen när de råkar flytta till samma lägenhetskomplex tillsammans med sina respektive makar. Trots att byggnaden fylls av familjer och människor finns det vemod över Mr Chow och fru Chen, som båda känner att de har bedragits av sina respektive. En intensiv attraktion uppstår mellan dem. Med känslor å ena sidan och behovet av att inte vara som sina otrogna makar, kämpar de för att bevara sin egen och varandras ära. Denna dragkamp utgör spänningen i filmen. Den tysta önskan förstärks av musiken som regelbundet upprepas genom hela filmen och bidrar till en tematisk röd tråd. I samarbete med fotografen Christopher Doyle följer regissören paret i långsam rörelse när de passerar varandra i trånga trapphus, pratar på mörknade gator och diskret diskuterar i hemlighet vad de skulle ha gjort om de var riktiga älskare.


"In the Mood for Love is a masterful evocation of romantic longing and fleeting moments. This film has secured a place in the cinematic canon, and is a milestone in Wong’s redoubtable career." – The Criterion

Datum: ons 25 november, 2020

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Wong Kar-wai
Land: Hong Kong
År: 2000
Längd: 98 minuter
Språk: Kantonesiska, Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Romantik
Skådespelare / Medverkande: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai
Åldersgräns: Barntillåten
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar