Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Jacob’s Ladder (Jacob’s Inferno)
Datum: Mån 3 maj, 2021

Regissören Adrian Lyne, som efter genombrottet med Flashdance kanske är mest känd för otrohetsthrillern Fatal Attraction, ger oss här en mångbottnad och visuellt fullgången film som åldrats med värdighet under de år som gått sedan premiären.

Vietnamveteranen Jacob (Tim Robbins) är en plågad själ. Minnen av hans döde son och traumatiska upplevelser under kriget upptar allt mer av hans vakna tid. Och om nätterna kommer mardrömmarna. Känslan av att någon är ute efter honom och de andra medlemmarna i hans gamla bataljon växer sig starkare. Håller han på att tappa greppet om verkligheten eller är demonerna och visionerna som tränger sig på mer sanna än jobbet som brevbärare och snömodden på New Yorks gator?

Den bild av storstaden som en krets av helvetet vi får i Jacob’s Ladder blev något av ett återkommande tema i 90-talets mörkare thrillers som exempelvis Se7en och Dark City. Diskussionen runt de många möjliga tolkningarna av slutet på Lynes film fortsätter än idag.

”Lyne är som bäst i sin suggestiva användning av till synes vardagliga bilder.  Som ett par strumpbyxor hängda över ett duschdraperi eller en hemsk köttbit i någons kyl.”– Janet Maslin, The New York Times

”De mest påträngande mardrömmarna är de som får dig att vakna med andnöd och helt desorienterad.” – Manuela Lazic, The Ringer

Datum: Mån 3 maj, 2021

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Adrian Lyne
Land: USA
År: 1990
Längd: 103 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Klassiker, Skräck, Thriller
Skådespelare / Medverkande: Tim Robbins, Elizabeth Peña, Danny Aiello
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar