Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Joe Hill + live-sänt samtal
Datum: Tor 19 nov, 2015

Den 19 november är det 100 år sedan Joe Hill avrättades i Salt Lake City. På hundraårsdagen arrangeras en visning av Bo Widerbergss nyrestaurerade film JOE HILL. Visningen följs av ett direktsänt samtal med huvudrollsinnehavaren Thommy Berggren och författaren Göran Greider, aktuell med boken "Städerna som minns Joe Hill". Samtalsledare är Jannike Åhlund.

JOE HILL
Det är tidigt 1900-tal. Joe Hill (Thommy Berggren) och hans bror har emigrerat med båt till New York. Joe lyckas få en del arbeten, men slås av de orättvisor som råder. Han blir aktiv i den förbjudna fackföreningen IWW, International Workers of the World. Förbud råder mot demonstrationer och agitationstal, men Joe kommer runt detta genom att sjunga agitationssånger i Frälsningsarméns namn. Allt fler människor börjar lyssna på hans manifest om strejk, men samtidigt skaffar han sig mäktiga fiender.

JOE HILL visades inom tävlan vid filmfestivalen i Cannes där den belönades med Juryns stora pris. I nyrestaurerat skick visades den också i sektionen Cinéma de la Plage vid 2015 års Cannes-festival.

Ledmotiv av Joan Baez.

Joe Hill på wikipedia >>

Datum: Tor 19 nov, 2015

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Bo Widerberg
Land: Sverige, USA
År: 1971
Längd: 117 minuter
Språk: Svenska, engelska, italienska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Thommy Berggren, Anja Schmidt, Kelvin Malave, Hasse Persson m fl.
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangör: Folkets Hus och Parker, Kungliga Biblioteket, Studio S, Albert Bonniers förlag, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar