Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Joyce Carol Oates: A Body in the Service of Mind – Förhandsvisning, regissörssamtal & mingel
Datum: Ons 14 sep, 2022

År av vänskap med den prisbelönte författaren Joyce Carol Oates och outtröttlig research gav regissören Stig Björkman oöverträffad tillgång till hennes ensamhet. Välkommen på förhandsvisning av dokumentären Joyce Carol Oates: A Body in the Service of Mind med efterföljande samtal med Stig Björkman. Innan filmen blir det mingel där vi bjuder på lättare förtäring och dryck. Mingel från 17:30, filmstart 18:00.

Joyce Carol Oates beskrivs ofta som "USAs främsta författare", och hennes extraordinära talang är välkänd världen över. Filmen lotsar oss skickligt genom Oates gedigna författarskap och hur hennes romaner är djupt grundade i såväl hennes egen bakgrund, arbetsliv och relationer som i samtiden. Hon delar frikostigt med sig av sitt liv och sin kreativa process, och trots hennes vänliga men bestämda markering av hur långt vi får komma in, lyckas filmen ta oss till ett innerligt, insiktsfullt och kärleksfullt möte som lämnar oss både uppfyllda och lustfyllda. Och lite klokare.

Berättarrösten står skådespelaren Laura Dern för.

Filmaren och författaren Stig Björkman lärde känna Joyce Carol Oates i samband med hennes roman Blonde. Han kontaktade henne för snart femton år sedan med sin idé om en porträttfilm, men det kom att dröja åtskilliga år innan hon slutligen gick med på hans förslag. Björkman har bl.a. blivit uppmärksammad för sina biografier om Antonioni, Lars von Trier, Ingmar Bergman och Woody Allen och har regisserat Jag är Ingrid (2015), Bakom Jalusin (1984) och Bilder från lekstugan (2009).

Amanda Romeborn, från Göteborg Film Festival, kommer att moderera samtalet.

___
För fler visningar av filmen se här>>

Datum: Ons 14 sep, 2022

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Stig Björkman
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 94 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Joyce Carol Oates, Laura Dern
Distributör: Folkets Bio
Premiär: 16 sep, 2022
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Draken Film, Folkets Bio riks, ABF Malmö

Event & specialvisningar