Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Julieta + för>fest med mingel / DJ / vernissage
Datum: Fre 21 okt, 2016

Latinamerika i Fokus laddar upp inför sin festival 24–30/10 med för>fest, DJ och premiären av Pedro Almodóvars JULIETA!

Kl 18:00-19:00 bjuder vi på premiärmingel med dryck & tilltugg. DJ är Marcela Troncoso [Klubb Baires].

Filmvisningen inleds med att Latinamerika i Fokus berättar lite om programmet i sin kommande festival (24–30/10).

Kl 18:00-21:00 denna kväll är det dessutom vernissage för tre utställningar med koppling till Latinamerika: ESPERANÇAS - FÖRHOPPNINGAR (Limpo Rocha), KVINNOR I TRANSIT (Sara Alemir, Encarni Pindado & Consuelo Pagaza) och MODERJORD ELLER DÖDEN (Jesper Klemedsson).
I DJ-båset hittar vi Oskar Olsson mellan 19:00-21:00. 

JULIETA
Pedro Almodóvar är tillbaka i gammal härlig stil!
Julieta bor i Madrid med sin dotter Antía. De båda lider i tystnad sedan Xoan, Julietas man och Antías pappa, har gått bort. Men ibland för inte sorg människor närmare varandra, utan längre isär. När Antía fyller 18 år lämnar hon sin mamma, utan någon förklaring. Julieta söker efter henne på alla sätt hon kan, men inser snart hur lite hon faktiskt vet om sin dotter.

JULIETA berättar historien om en mors kamp mot ovissheten. Men också om öde, om skuld och vad det komplexa men ofattbart mystiska är som kan få oss att överge de personer vi älskar, radera dem från våra liv som om de inte betydde något, som om de aldrig existerat.

Efter lite udda filmiska utsvävningar i "Kära passagerare" och "The Skin I Live In" är Pedro Almodovar tillbaka på säker mark i sin 20:e långfilm, där han går tillbaka till känslan och tematiken i hyllade kvinnoporträtt som ”Allt om min mamma” och ”Tala med henne”.

Emma Suarez och Adriana Ugarta delar på titelrollen som den äldre och yngre upplagan av Julieta, vars liv kartläggs från 1985 fram till i dag. I rollistan finner vi också Rossy de Palma som är gammal bekant i Almodovar-sammanhang, och så även fotografen Jean-Claude Larrieu och kompositören Alberto Iglesias.

Filmens manus är baserat på tre noveller skrivna av Alice Munro, hämtade ur boken "Runaway" (2004).

Datum: Fre 21 okt, 2016

Premiärmingel med DJ kl 18:00
Film kl 19:00
Vernissage kl 18:00-21:00

FILMFAKTA
Regissör: Pedro Almodóvar
Land: Spanien
År: 2016
Längd: 99 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Emma Suarez, Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Michelle Jenner, Inma Cuesta, Dario Grandinetti, Daniel Grao, Nathalie Poza m fl
Premiär: 21 okt
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Latinamerika i Fokus, ABF Malmö.

Event & specialvisningar