Södra Sveriges största arthousebiograf!

Köpek + Sukulule Mon Amour
Datum: Sön 11 jun, 2017

IFEMA presenterar:

KÖPEK
En dag i den paradoxala metropol som är Istanbul, tre skilda livsöden, och en liten hund.
Cemo säljer näsdukar i stan för att dra in pengar till familjen. Idag har han till slut tagit mod till sig för att börja prata med den flicka som hans 10-åriga hjärta slår dubbla slag för. Hayat lever i ett kärlekslöst, underkuvande äktenskap till synes utan ljusning i sikte. När hennes första kärlek plötsligt hör av sig efter många års tystnad går hon med på att träffa honom. I smyg. Ebru å sin sida kämpar mot de fördomar och det våld hon tvingas möta som transkvinna. Männen ömsom bespottar, ömsom flockas uppvaktande runt henne men mannen hon älskar viker undflyende från hennes sida. Idag har Cemo, Hayat och Ebru fått nog och tar steget att följa sina hjärtan.
Köpek (svensk översättning: hund) är en ömsint och på en gång osentimentalt rak skildring av det turkiska samhället i dagens Istanbul. En debutlångfilm med öga för både det poetiska men också grymma i den vardag Cema, Hayat, Ebru och många med dem, lever i.

Förfilm:
SUKULULE MON AMOUR 
Regi: Azra Deniz Okyay, Turkiet 2016. 6 min, Turkiskt tal, svensk text. Kortfilm.
Sukulule mon amour är berättelsen om Gizem och Dina, som bor i den historiska stadsdelen i Istanbul, Sukulule. De är dansare, och uttrycker genom dansen sin strävan efter frihet, fred, och gemenskap.

Datum: Sön 11 jun, 2017

kl 15:00

Fri entré & först till kvarn. 
Ingen förbokning.

Arrangörer: Feministisk festival och IFEMA.

FILMFAKTA
Regissör: Esen I??k 
Land: Turkey, Switzerland 
År: 2015
Längd: 98 minuter
Språk: Turkiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år

Event & specialvisningar