Södra Sveriges största arthousebiograf!

Kortfilmsfrukost med samtal #1
Datum: Lör 10 jun, 2017

Panora & Svensk kortfilm c/o Folkets Bio presenterar:

Välkomna in i bion, hugg en kaffe och slå dig ner bekvämt så drar vi igång projektorerna. Denna morgon presenterar Panora och Folkets Bio fyra av årets bästa kortfilmer - animerat, fiktion och dokumentärt. Filmerna som är en del av Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, tar sig an så väl sexuella frustrationer, moraliska dilemman, transkvinnors villkor och löneslavars leda.
Hanna Sohlberg, kortfilmskonsulent och talangutvecklare på Film i Skåne inleder hela kalaset och avrundar med ett bang med ett samtal med gästande Joanna Rytel (Moms on Fire, Stay Ups) om filmskapande och mammors sexliv!

Filmer:
FUCKGIRLS
Regi: Saga Becker & Christoffer Nilsson, Sverige 2017. 15 min. Svenskt tal
Tre kvinnor diskuterar sina erfarenheter av förtryck, självförakt och att själva kunna diktera sina livsvillkor. Saga Becker (Nånting måste gå sönder) regidebuterar med ett Lemonade-inspirerat transmanifest i tre delar som slår lika hårt som det blöder.

ÄLSKADE UNGE
Regi: Frida Kempff, Sverige 2017, 12 min. Svenskt tal
Under en simlektion misstänker en mamma att simtränaren gör något som man inte får göra mot ett barn, men hon har inga bevis. Hon står inför dilemmat att anklaga någon för något är det värsta man kan bli anklagad för eller att blunda för att ett barn eventuellt far illa.

MIN BÖRDA
Regi: Niki Lindroth von Bahr, Sverige 2017. 13 min. Svenskt tal
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till autotune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.
Vinnare av Startsladden på Göteborgs filmfestival 2017

STAY UPS
Regi: Joanna Rytel, Sverige 2017. 11 min. Svenskt tal
En medelålders kvinna ska återigen få nattligt besök av en yngre kille. Barnet är som vanligt i vägen. Joanna Rytel finkalibrerar sin drypande humor i en film om sexuell frustration under småbarnsåren.
SAMTAL:
Joanna Rytel & Hanna Sohlberg följer upp filmen i ett samtal om filmskapande, moderskap och sexualitet.
 

Datum: Lör 10 jun, 2017

kl 10.00

Fri entré & först till kvarn.
Ingen förbokning.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets bio i samarbete med ABF Malmö.

Event & specialvisningar