Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Kungen av Atlantis – Samtal med Simon Settergren (manus och huvudroll)
Datum: Lör 2 mar, 2019

Lördagen den 2 mars visar Panora KUNGEN AV ATLANTIS och gästas av filmens manusförfattare och huvudrollsinnehavare Simon Settergren

Filmen baseras på Simon Settergrens egen erfarenhet av att växa upp med sin schizofrena pappa. Genom att berätta sin historia hoppas han kunna bidra till en förändring kring de fördomar och skam som är förknippade med schizofreni.

KUNGEN AV ATLANTIS
Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam fungerat som förälder åt sin egen pappa. När Samuel träffar Cleo väcks ett hopp om frigörelse och att få leva ett eget liv. Men kärleken och medberoendet till den excentriske pappan håller honom fast. En dramakomedi baserad på en sann historia.

Kungen av Atlantis är en självupplevd berättelse full av absurd humor, starka känslor och mycket kärlek om en schizofren pappa som tror han är kung och en son som försöker hålla honom på jorden.

Settergren har tidigare skrivit kortfilmerna Ett Hopp och Kerstin Ström som har deltagit på filmfestivaler. Manuset till Kungen av Atlantis har tilldelats Anders Sandrews Stiftelses lmstipendium. Simon har medverkat som skådespelare i kortfilmer, långfilmer och TV-serier. Kungen av Atlantis är Simons långfilmsdebut som manusförfattare. 

Datum: Lör 2 mar, 2019

Tid: 16:00

BILJETTPRIS
100 kr

FILMFAKTA
Regissör: Marina Nyström och Soni Jorgensen
Land: Sverige
År: 2019
Längd: 95 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Komedi
Skådespelare / Medverkande: Simon Settergren, Philip Zandén, Happy Jankell

Event & specialvisningar