Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Les Misérables – Förhandsvisning
Datum: Mån 6 jan, 2020

Stéphane är en polis från Cherbourg som ansluter till polisstyrkan i Montfermeil, en förort till Paris. Hans nya kollegor Gwada och Chris använder vilka metoder som helst för att upprätthålla ordningen i området. Stéphane ser snabbt spänningarna som finns i området mellan de rivaliserande gängen. När gruppen under ett ingripande blir filmade av en drönare riskerar detta att vara gnistan till en betydligt större konflikt med konsekvenser för hela Frankrike.

Les Misérables är regisserad av Ladj Ly som 2017 gjorde en prisbelönad kortfilm med samma namn. Titeln är hämtad från Victor Hugos berömda roman som skrevs för 150 år sedan. Som filmen visar är de problem som Hugo såg fortfarande en verklighet. Les Misérables är en tankeväckande inblick i livet i förorterna i Paris, bara en timme från Eiffeltornet.

Les Misérables belönades med juryns pris och var en av de bäst säljande titlarna i Cannes och har bland annat köpts av Amazon i USA för ett rekordbelopp för en fransk debutfilm. Filmen är utvald som Frankrikes Oscarsbidrag 2020.

Datum: Mån 6 jan, 2020

BILJETTPRIS
Ordinarie pris: 110 kr

FILMFAKTA
Regissör: Ladj Ly
Land: Frankrike
År: 2020
Längd: 102 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga
Premiär: 10 jan
IMDb: Se filmen på IMDB

Event & specialvisningar