Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Little Wing
Datum: Lör 30 dec, 2017

12-årig Varpu växer upp snabbt men hennes omogna mamma vill inte bli stor. Sin biologiska pappa har Varpu aldrig träffat, men en vaken natt bestämmer hon sig för att ändra på det. Hon stjäl bilen och kör norrut för att hitta den man som hon bara vet namnet på. Det blir en omtumlande resa och när hon väl finner honom är han inte alls så som hon föreställt sig. Hon vill inte bli besviken och han vill inte göra henne besviken, men föräldraskapet är inte lätt för en udda enstöring. Varpu är än en gång den mest mogna i relationen, men sakta leder mötet till insikter om både varandra och världen.

Little Wing är Selma Vilhunens långfilmsdebut. Hennes kortfilm Pitääkö mun kaikki hoitaa? (Är det jag som skall sköta allt?) nominerades till en Oscar 2014. 

NORDISKA RÅDETS FILMPRIS 2017
Ur juryns motivering:
På ett intelligent sätt leker hon [regissören och manusförfattaren Selma Vilhunen] med den typiska framställningen av flickor och unga kvinnor på film, och varje gång publiken förnimmer och förväntar sig ett hot mot huvudpersonen, Varpu, låter Vilhunen henne styra fri från klichéerna, både bokstavligt och i överförd bemärkelse.

Rekommenderas från 12 år för en ung publik.

Datum: Lör 30 dec, 2017

kl 14:30

FILMFAKTA
Regissör: Selma Vilhunen
Land: Finland
År: 2017
Längd: 100 minuter
Språk: Finska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Familjefilm
Åldersgräns: Fr 11 år
Skådespelare / Medverkande: 
Linnea Skog, Paula Vesala, Lauri Maijala, Santtu Karvonen, Antti Luusuaniemi, Niina Sillanpää
Orginaltitel: Tyttö nimeltä Varpu

Event & specialvisningar