Södra Sveriges största arthousebiograf!

MAFF Kortfilmspaket 1
Datum: Tis 2 maj, 2023

ABED
Regi: Abedalsalam Alhaj / Jordanien / 2022 / 9 min
Berättelsen om barnet Abed som jobbar med sin pappa på en restaurang, pappan behandlar honom på ett grymt sätt och tvingar honom att gå vid midnatt för att köpa honom ett paket cigaretter, Abed måste möta sin fobi för mörker och ljudet av hundar.

BYSTANDER
Regi: Rachel Aoun / Libanon / 2022 / 13 min
En solig dag i Beirut. Roger är en älskad baskettränare på väg till jobbet och bär på en chokladask för att fira sin sons födelse. Hans resa avbryts när han blir vittne till ett fruktansvärt våldsdåd på gatan. Han observerar utan att ingripa från trottoaren; han försöker inte hjälpa till. Rogers nedgång i skam börjar där. När han går runt mellan elever och kollegor, så tar han emot deras lyckönskningar och erbjuder dem choklad, samtidigt som skulden fördjupas. Varje möte påminns han om offrets tillstånd, händelsen är överallt i nyheterna. Vid dagens första lektion är Roger en förkrossad man, livrädd för att möta tonåringarna som avgudar honom.

MY GIRL FRIEND
Regi: Kawthar Younes / Egypten / 2022 / 17 min
Desperat efter intimitet följer Ali sin flickväns förslag som sätter deras förhållande på prov. Planen utspelar sig på ett oväntat sätt, när könsrollerna blir suddiga

MY MOTHERS HAND
Regi: Kardina hemn / Irak / 2022 / 13 min
Ahmad är en 12-årig pojke från Mosul, Ahmad och hans far bor i ett delvis demolerat hus, Ahmad arbetar med en grupp av sina kamrater för att försörja sig själv och sin far genom att utvinna ben från offer under de demolerade husen, de överlämnar benen till någon som får barnen att arbeta illegalt och som senare själv säljer benen till en människorättsorganisation. Förutom försörjningen vill Ahmad ta ut benen av sin mor och syster för att begrava dem. Detta arbete orsakar honom många utmaningar och problem.

PALESTINE 87
Regi: Bilal Al Khatib / Palestina / 2022 / 13 min
Under den första intifadan jagas Atef av den israeliska armén och hamnar i en ingång till ett hus. Ägaren, en gammal dam, gömmer honom i sitt badkar. Atef blir förvånad över att det finns en annan person inuti, som hjälper honom att inte bli arresterad.

TORN
Regi: Jahfar Muataz / Danmark, Sverige, Jordanien / 2022 / 28 min
Jahfar är född i Bagdad och flyttade till Köpenhamn som ung. Jahfar är intresserad av den psykologiska delen av människan. Berättelser som glöms bort och som folk inte vågar besöka. För Jahfar handlar film om hur historien berättas, hur man sätter ihop olika scener som skapar ett ögonblick för publiken att förhålla sig till.

Datum: Tis 2 maj, 2023

Kl 17.00 – 19.00

BILJETTPRIS: 80 kr (ordinarie), 70 kr (student/pensionär)

Festivalkort: 350 kr (ordinarie), 270 kr (student, pensionär, MAFF-medlem)
Festivalkortet ger dig tillgång till alla festivalvisningar. Du hämtar ut ditt fysiska festivalkort i kassan på Panora under festivalen och använder festivalkortet för att hämta ut dina fribiljetter (en per visning) till MAFFs visningar.

Vänligen observera att samtliga visningar kräver att du hämtar ut en biljett.

Köp Festivalkort (ordinarie)>>
Köp Festivalkort (student, pensionär, MAFF-medlem)>>

Filmvisningen följs av Q&A

FILMFAKTA
Språk: Arabiska
Textning: Engelska

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

For program in english, see Malmö Arab Film Festivals web page>>

Event & specialvisningar