Södra Sveriges största arthousebiograf!

MAFF Kortfilmspaket 2
Datum: Tis 2 maj

A PROPOSAL
Regi: Nadia Al Khater / Qatar / 2022 / 12 min
Nasser, en ung qatarisk man, drömmer om att gifta sig med sin amerikanska fästmö. Äktenskap mellan qatarier och icke-qatarier måste dock först granskas av en särskild avdelning innan de får godkännande. Där står han inför en panel som håller hans öde i sina händer. En sann historia baserad på verkliga intervju-upplevelser.

FLESH AND BLOOD
Regi: Ines Arsi / Tunisien, Libanon / 2023 / 19 min
Offer för en våldtäkt av sin unga granne, livet för Donia, 19 år gammal, förändras dagen när hon inser att hon är gravid. Hon har bara ett mål, att göra abort innan det är för sent. Under sin kamp måste Donia möta ett patriarkalt samhälle och ett hycklande polissystem.

LES CHENILLES
Regi: Michelle Keserwany, Noel Keserwany / Frankrike / 2022 / 30 min
Asma och Sarah, två kvinnor som ursprungligen kommer från Levanten, finner sig själva arbeta på samma restaurang i staden Lyon i Frankrike. Båda bär tyngden av ett hem de tvingades lämna efter sig. Till en början var de försiktiga med varandra och upptäcker gradvis en röd tråd som binder dem – en som går tillbaka till när sidenvägen förband Lyon med sina hemländer. Mitt i påtvingade migrationer, kan vi gå förbi vår fientlighet för att finna tröst i varandra?

MAMA
Regi: Naji Ismail / Egypten / 2022 / 20 min
Baserat på en sann händelse. Ett måttligt medelklasshem i Alexandria, tjugoåriga Mai tar föräldrarollen gentemot sin lillebror, då hennes mamma sätts i karantän i sitt rum med en mystisk och mycket smittsam sjukdom som kräver att Mai bär en gasmask när hon levererar mat till sitt rum och släpper aldrig in sin bror. De verkar dölja henne och hennes sjukdom från resten av världen och bara Mai bär ansvaret för att ta itu med det på egen hand. Allt eftersom dagarna går, räknar Mai ner dagarna på väggen mot ett specifikt datum, som hon vet datumets betydelse. Allt medan hennes farbror upprepade gånger tränger sig in och knackar på deras dörr medan hon gömmer sig, han hotar att ta deras lägenhet och insisterar på att träffa hennes mor. När nedräkningen når den sista dagen (hennes 21:a födelsedag), går Mai in i sin mammas rum och avslöjar den skrämmande hemligheten hon har behållit för världen.

ONE FOR EIGHT
Regi: Lynn Tawele / Libanon / 2022 / 11 min
Efter en stor kamp mot cancer har Carine bara en lösning för att rädda sitt liv: organtransplantation. I ett land där alla föds som donatorer var transplantation ett livräddande svar. Men om detta franska scenario placerades i en libanesisk miljö, skulle Carine ha haft chansen att berätta sin historia för oss?

OTHMAN
Regi: Khaled Zaidan / Saudiarabien / 2022 / 35 min
Othman arbetar som säkerhetsvakt på ett statligt sjukhusparkering och lever harmoniskt med sin kusin Fahd. Händelserna tar dock en vändning som skakar honom ur hans vanliga självbelåtenhet och tvingar honom att möta verkligheten.

Datum: Tis 2 maj

Kl 19.15 – 21.15

BILJETTPRIS: 80 kr (ordinarie), 70 kr (student/pensionär)

Festivalkort: 350 kr (ordinarie), 270 kr (student, pensionär, MAFF-medlem)
Festivalkortet ger dig tillgång till alla festivalvisningar. Du hämtar ut ditt fysiska festivalkort i kassan på Panora under festivalen och använder festivalkortet för att hämta ut dina fribiljetter (en per visning) till MAFFs visningar.

Vänligen observera att samtliga visningar kräver att du hämtar ut en biljett.

Köp Festivalkort (ordinarie)>>
Köp Festivalkort (student, pensionär, MAFF-medlem)>>

Filmvisningen följs av Q&A

FILMFAKTA
Språk: Arabiska
Textning: Engelska

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

For program in english, see Malmö Arab Film Festivals web page>>

Event & specialvisningar