Södra Sveriges största arthousebiograf!

MAFF Kortfilmspaket 3
Datum: Tis 2 maj, 2023

ALMAZ
Regi: Mia Bittar / Sudan / 2022 / 30 min
Årligen lämnar miljontals människor sina hem i jakt på ett nytt liv – 24-årige eritreanen Almaz är en av dem. Ögonen är riktade mot väst, hon måste först smugglas ut från grannlandet Sudan. Ett viktigt stopp på en av de mest använda migrationsvägarna i Afrika, tusentals människor korsar Sudan varje år, utan identitet eller pengar. Almaz kämpar mot isolering och diskriminering samtidigt som hon finner stöd och acceptans på oväntade sätt.

HAMZA – CHASING THE GHOST CHASING ME
Regi: Ward Kayyal / Palestina / 2022 / 19 min
Hamza är en medelålders man som vägrar överge en rutin han har hållit sedan han frigavs från israeliskt fängelse; varje dag går han ut i skogen för att jaga ett lejon som lokalbefolkningen inte tror finns. Han finner en fristad på sin resa från social förnekelse.
I skogen är Hamza fri att agera enligt hans övertygelse, slåss sin egen kamp för att läka ett öppet sår - traumat av att förlora sin barndomsvän, och de fruktansvärda minnen av tortyr och skuld.

OLD PHONE NUMBER
Regi: Ali Saeed / Saudiarabien / 2022 / 23 min
Hameds medelålderskris får honom att ändra sitt livsstil (beslutar sig att åka till Mecka) för att söka förlåtelse. Men under resans väg i öknen händer något som hindrar honom från att slutföra sin långa andliga resa och får honom att återvända för att träffa någon som fortfarande lever i hans förflutna.

SHE SAID NO
Regi: Sondos Shabayek / Egypten, Tyskland / 2022 / 10 min
På en gata i Berlin träffas det egyptiska paret Sara och Tarek för att titta på en lägenhet. Sara är gravid i vecka 10, men när Tarek pratar om äktenskapsplaner, bryter Sara tystnaden med en nyhet; hon har redan tagit ett annat beslut.

SISTERS OF THE ROTATION
Regi: Gaby och Michel Zarazir / Libanon / 2022 / 15 min
På “Sisters of the Rotation’s” kloster snurrar inte jorden av sig själv.

Datum: Tis 2 maj, 2023

Kl 21.30 – 23.30

BILJETTPRIS: 80 kr (ordinarie), 70 kr (student/pensionär)

Festivalkort: 350 kr (ordinarie), 270 kr (student, pensionär, MAFF-medlem)
Festivalkortet ger dig tillgång till alla festivalvisningar. Du hämtar ut ditt fysiska festivalkort i kassan på Panora under festivalen och använder festivalkortet för att hämta ut dina fribiljetter (en per visning) till MAFFs visningar.

Vänligen observera att samtliga visningar kräver att du hämtar ut en biljett.

Köp Festivalkort (ordinarie)>>
Köp Festivalkort (student, pensionär, MAFF-medlem)>>

Filmvisningen följs av Q&A

FILMFAKTA
Språk: Arabiska
Textning: Engelska

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

For program in english, see Malmö Arab Film Festivals web page>>

Event & specialvisningar