Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Magisterlekarna – Förhandsvisning, DJ, kör & läsningar
Datum: Tor 21 apr, 2022

Varmt välkomna till en fullspäckad kväll på Panora med förhandsvisning av Magisterlekarna, uppträdande av Malmö Regnbågskör, läsningar av poeten Kasper-Uno Windh och författaren Kristofer Folkhammar, som skrivit succéromanen som Magisterlekarna är baserad på, samt inledning av regissören Ylva Forner.

PROGRAM
Kl 19:30 DJ Viktor Flarkell + det bjuds på dryck & snacks i foajén
Kl 20:00 i salong 1
-> Uppträdande av Malmö Regnbågskör
-> Läsning av poeten Kasper-Uno Windh
-> Läsning av Kristofer Folkhammar
-> Kort presentation om Malmö Queer Film Festival
-> Filmvisning ca kl 20:30
-> Regissören Ylva Forner inleder visningen
___

Kvällens DJ Viktor Flarkell är en gammal klubb-profil i Malmö som nu jobbar som frilansande skådespelare med fokus på queera historier. Han ses just nu i en biroll i kvällens film Magisterlekarna och kommer att bjuda på livsbejakande bögmusik med allt från disco till italienska åttiotalshits.

Malmö Regnbågskör är en HBTQ-manskör som bildades 2015. Kören sjunger trestämmigt och kommer bjuda på queer körsång för att skapa känslan av Magisterlekarnas bögiska Läroverk. 

Kasper-Uno Windh är en sydskånsk poet som skriver om pojkar, makt och begär. Han har gått på Skrivarskolan i Malmö vid Kvarnby folkhögskola och skriver både poesi, dramatik och prosa. 

Kristofer Folkhammar är författaren bakom den nu filmatiserade succéromanen Magisterlekarna. Han var senast aktuell med den hyllade Är det barnen, baby? som berör queert familjebildande och erfarenheten av att vara bögpappa i Malmö. Denna kväll kommer han att delta för att läsa högt ur Magisterlekarna för oss! 

MAGISTERLEKARNA
På St Sebastians Läroverk, där alla är homosexuella män, slår längtan, maktspel och lust i höjden när det årliga Sångtåget närmar sig. På Läroverket, en sorts universitet där alla är bögar, all undervisning relaterar till manlig homosexualitet och allt pulserar av erotik och maktspel arbetar den strikte Magistern. Hans hemliga bdsm-relation med den förtrollande Charles kommer till ett abrupt slut när en mystisk inristning på hans dörr frammanar ett traumatiskt minne från det förflutna. Samtidigt har uttagningarna till det årliga Sångtåget uppslukat pojkkvartetten Tim, Fred, Paul och Noak, och tävlingarna och drömmen att få vara i centrum hotar dera vänskap och enhet.

___

PAGE 28 är kvällens arrangör tillsammans med biograf Panora och Malmö Queer Film Festival. PAGE 28 är en ideell förening baserad i Malmö som driver HBTQ-bokhandel och queer kulturscen på Karlskronaplan 11. Vi är ett queert andningshål i cisheterobruset för alla som älskar kultur men är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrativ.

Datum: Tor 21 apr, 2022

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Ylva Forner
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 85 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Johan Ehn, Johan Charles, Christian Arnold, Simon Kling, Nino Forss, Joel Valois, Jani Blom, Arvin Kananian
Distributör: TriArt Film

Arrangörer: PAGE 28, Folkets Bio Malmö, Malmö Queer Film Festival, ABF Malmö, TriArt Film

Event & specialvisningar