Södra Sveriges största arthousebiograf!

Mamma
Datum: Mån 21 mar

Suzanne Ostens debutfilm om hennes mamma Gerd Osten, debattören och filmkritikern som ifrågasatte normer, vägrade att kompromissa och kämpade för att få göra film. Med en strålande, Guldbaggebelönad Malin Ek i huvudrollen.

Året är 1939. Kriget bryter ut och förlamar Europa, inklusive Sverige. Gerd Osten är en framstående filmkritiker (under signaturen Pavane) och debattör. Hon arbetar oavbrutet och sliter för att kunna förverkliga sin dröm – att göra film. Med inspiration från Europa tänker hon spränga gränser och skapa något nytt. I periferin finns dottern.

Suzanne Ostens debutfilm är baserad på hennes mammas dagböcker från 1939–1944. Det är en historia om ett Sverige som lever i skuggan av kriget och om kvinnans situation på 40-talet, med frågor som är aktuella även idag. Gerd kämpar för att få vara en skapande människa i ett patriarkalt samhälle och försöker kombinera yrkeslivet med föräldraskapet. Hon vill inget hellre än att göra film, men filmbranschen domineras av äldre män som avgör vem som ska få chansen.

Missa heller inte:
Bröderna Mozart + inledning av Suzanne Osten | Tis 22 mars
– Event: "Möt Suzanne Osten" på BUFF Filmfestival | Tis 22 mars. För mer info & biljett på BUFFs hemsida>>

Datum: Mån 21 mar

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Suzanne Osten
Land: Sverige
År: 1982
Längd: 91 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Malin Ek, Etienne Glaser, Serge Giambernardini
Åldersgräns: Från 11 år

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar