Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Maria Larssons eviga ögonblick
Datum: Fre 23 jul, 2021

Vi uppmärksammar Jan Troells 90-årsdag med en visning av hans Guldbaggebelönade film Maria Larssons eviga ögonblick, som berättar historien om en arbetarfamilj i Malmö under 1900-talets början. Filmen som är digitaliserad och restaurerad får nu nypremiär.

Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är då gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn. Fotografen Sebastian Petersson, kallad "Piff Paff Puff", lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon. 

Porträttet av Maria Larsson är också en skildring av det framväxande moderna Sverige, och en ömsint hyllning till fotokonsten. Filmen bygger på de bilder som finns kvar efter verklighetens Maria och som författaren och filmaren Agneta Ulfsäter-Troell samlade och skrev en bok om: Att människan levde: Maria Larssons eviga ögonblick (2007).

★★★★★ "En storartad film. Den är så obeskrivligt vacker. Fotot är mästerligt."Arbetarbladet

★★★★★ "I stort sett varje enskild scen är oemotståndlig magi. Det är fullständigt och mästerligt rakt igenom."Moviezine

Datum: Fre 23 jul, 2021

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Jan Troell
Land: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland
År: 2008
Längd: 131 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Claire Wikholm, Amanda Ooms, Ann Petrén, Jesper Christensen, Ghita Nörby, Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Callin Öhrvall
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar