Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Medan vi lever + inledning
Datum: Sön 9 okt, 2016

Visningen inleds av Richard Sseruwagi, skådespelare och medverkande i filmen.

Richard Sseruwagi är svensk skådespelare och sångare. Han studerade vid Abafumi Theatre Academy i Kampala i Uganda. Han har arbetat med teater, tv, film och konsertframträdanden. Han har varit engagerad vid Dramaten, Göta Lejon, Orionteatern, Uppsala Stadsteater, Stockholms stadsteater, Market Theatre Sydafrica, Edmonton Canada, Den Nationela Scene Bergen Norge. Han hade rollen som Salongo Sali i TV-serien Tre Kronor från 1994. Han har också gett ut musik under namnet Seruwagi.

MEDAN VI LEVER
Ett varmt relationsdrama med hiphop-stjärnskottet ADAM KANYAMA i huvudrollen!

Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia (Josette Bushell-Mingo), en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe (Adam Kanyama) är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.

MEDAN VI LEVER berättar en universell historia om identitet i rörelse, en berättelse om förnekelse och om att acceptera sig själv och andra som de är. Det är en glädjefull men bitterljuv syn på att ”leva tillsammans” i en förvirrad värld.

Adam Kanyama har beskrivits som en av den svenska hiphop-scenens mest spännande framtidsnamn. Som 15-åring vann han rap-SM, han har deltagit i talangtävlingen X-Factor Sverige och uppträtt som förband åt Nicki Minaj i Globen. Adam har jobbat med artister som Timbuktu, Elliphant och ADL.

Josette Bushell-Mingo är brittisk-svensk skådespelare och regissör, som bl a arbetat på The Royal Shakespeare Company. Hon är konstnärlig ledare på Tyst teater, ledamot i Svenska Filminstitutets styrelse och ordförande för filmföreningen/festivalen CinemAfrica.

Filmens Facebook >> 
Artikel DN >> 
Artikel Sydsvenskan >> 

Datum: Sön 9 okt, 2016

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Dani Kouyaté
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 91 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Adam Kanyama, Josette Bushell-Mingo, Richard Sseruwagi, Sten Ljunggren, Anna Blomberg m fl
Premiär: 7 okt
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Afrosvenskarnas Forum för Rättivisa (AFR) och Panora/Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF i Malmö, Antirasistiska filmdagar (ARF), Malmö mot diskriminering (MmD), ENAR - European Network Against Racism och Malmö Stad.

Event & specialvisningar