Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
MonaLisa story – premiär med regissörsbesök
Datum: Fre 25 mar, 2016

På premiärkvällen gästar regissören Jessica Nettelbladt Panora och samtalar med publiken efter filmvisningen.

MONALISA STORY
En film om kamp, kärlek och heroin. Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt har följt MonaLisa i över 8 år. Resultatet är en unik berättelse om en verklighet mitt ibland oss. En kärlekshyllning, en sorgesång och en ärlig människoskildring som skakar om och berör.

MonaLisa levde ett helt vanligt Svenssonliv. Hon arbetade som lärare, skrev egen musik och var en varm och kärleksfull mamma. Men en dag förändras allt. Hon sjunker in i en djup depression, tappar lusten att leva och börjar självmedicinera med heroin. Tillvaron slås i bitar, och hon förlorar allt hon tidigare levt för.

Hur kunde det gå så här långt? Varför? Tidiga minnen och sår från det förflutna skaver inom henne. MonaLisa föddes påtänd, togs ifrån sina föräldrar och hamnade på barnhem. Hon förstår att hon måste bryta sitt destruktiva mönster, men suget efter drogen som lindrar all smärta är för starkt.

Efter år av missbruk möter hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att ta upp kampen mot drogerna, tro på kärleken och försöka förverkliga sina drömmar.

Filmens egen websida >> 

Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt är känd för att skildra unika livshistorier och belysa svåra sociala och existentiella frågor. Hennes förra dokumentära långfilm ”Jag är min egen Dolly Parton” hyllades av kritiker och visades på biografer, TV och filmfestivaler nationellt och internationellt. Med filmen MONALISA STORY vill Jessica Nettelbladt bidra till ökad förståelse för missbrukets anatomi och väcka frågor om det sociala arvet och samhällets ansvar.

Datum: Fre 25 mar, 2016

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Jessica Nettelbladt
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 25 mar
IMDb: Se filmen på IMDB  

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar