Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
MonaLisa story + seminarium
Datum: Tor 31 mar, 2016

Visning av den uppmärksammade dokumentärfilmen MONALISA STORY och efterföljande seminarium (ca 1 tim) med regissören Jessica Nettelbladt.
Jessica kommer att prata om filmens arbetsprocess - hur det är att följa någon nära under så lång tid, att bygga upp ett ömsesidigt förtroende samt de etiska överväganden man ställs inför när man filmar utsatta personer.

MONALISA STORY
MonaLisa levde ett helt vanligt Svenssonliv. Hon arbetade som lärare, skrev egen musik och var en varm och kärleksfull mamma. Men en dag förändras allt. Hon sjunker in i en djup depression, tappar lusten att leva och börjar självmedicinera med heroin. Tillvaron slås i bitar, och hon förlorar allt hon tidigare levt för.

Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt har följt den hårt prövade, men långt ifrån knäckta, MonaLisa under åtta år. Resultatet är en lika ärlig som rå film om en kvinnas kamp mot sig själv och världen. En kärlekshyllning, en sorgesång och en människoskildring som både skakar om och berör.

Filmens egen websida >> 

Jessica Nettelbladt
har i över ett decennium belyst sociala och existentiella frågor i filmer, TV och radio. Bland annat har hon undersökt ämnen som utsatta barn, psykisk sjukdom, hemlöshet och prostitution. Hennes förra dokumentära långfilm "Jag är min egen Dolly Parton" hyllades av kritiker och visades på biografer, TV och filmfestivaler nationellt och internationellt. Med sin senaste film MONALISA STORY vill Jessica bidra till ökad förståelse för missbrukets anatomi och samtidigt väcka frågor kring det sociala arvet och samhällets ansvar.

Datum: Tor 31 mar, 2016

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Jessica Nettelbladt
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 25 mar
IMDb: Se filmen på IMDB  

Ordinarie biljettpris.
Onumrerade platser.
Bokning kan göras online och förköp kan göras i biljettkassan.

Facebook-event >>  

Arrangör: Folkets Bio Malmö & FilmCentrum Syd i samarbete med ABF Malmö.

Event & specialvisningar