Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Querelle – Nypremiär med inledning
Datum: Mån 8 aug, 2016

Nypremiär för Rainer Werner Fassbinders filmklassiker QUERELLE ("Matrosen och stjärnan"), baserad på Jean Genets roman. Visningen inleds av Björn Fritz, som undervisar i konsthistoria vid Lunds universitet, och Leif Holmstrand, konstnär och författare.

QUERELLE, med Brad David, Franco Nero, Günter Kaufmann och Jeanne Moreau i huvudrollerna, blev Fassbinders sista och mest omdiskuterade film och en av hans mest egensinniga. Fassbinder dog av en överdos där filmen precis klippts färdigt, kort efter beskedet om hans morockanska älskare El Hedi Ben Salems självmord, som filmen också är dedikerad till. 

QUERELLE 
Den stilige matrosen Querelle anländer i Brest. Med sig har han opium som han behöver hitta köpare till. Han söker sig till en bordell i stan, La Feria, där det visar sig att hans bror är ägarinnans älskare. Hennes man Nono är kontakten han söker. Ägarparet har ett öppet förhållande och arrangerar tärningsspel. Querelle deltar i spelet där förloraren ska ha sex med Nono. Querelle låter sig besegras i spelet.

Datum: Mån 8 aug, 2016

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Rainer Werner Fassbinder
Land: Västtyskland, Frankrike
År: 1982
Längd: 108 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Brad Davis, Franco Nero, Jeanne Moreau m fl
Premiär: 8 aug
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Malmö Pride, ABF Malmö.

Event & specialvisningar