Södra Sveriges största arthousebiograf!

RETURN TO PALESTINE – Teaterföreställning
Datum: Tis 30 okt, 2018

Från The Freedom Theatre kommer nu teaterpjäsen Return to Palestine.

Jad, en palestinier född och uppväxt i USA, bestämmer sig för att för första gången resa till Palestina. Han vill veta mer om sin bakgrund och lära känna landet och upptäcker en verklighet långt från det han har sett på nyheterna. Genom hans ögon får vi uppleva möten med olika öden i dagens Palestina.

Skådespelarna gestaltar med komiska och fysiska medel och ackompanjeras av musiker den plats de lever i på ett mycket litet sceniskt utrymme – lika trångt som landet Palestina. Pjäsen har växt fram genom berättelser som samlats in under projektet Freedom Ride som arrangerats av Frihetsteatern och refererar till sanna historier från olika flyktingläger på Västbanken.

Regin är utformad av Micaela Miranda  tillsammans med den unga ensemblen av skådespelare som har gått den treåriga teaterutbildningen på The Freedom Theatre i Jenin.

Efter föreställningen
Q&A med skådespelare och The Freedom Theatre's konstnärliga ledare Nabil Al-Raee. Efter samtalet bjuder Frihetsteaterns Vänner i Sverige på aktiviteter i foajén; snacks, bokbord och mingel med deltagare från ensemblen och vänföreningen i Malmö.

Om The Freedom Theatre
The Freedom Theatre; Frihetsteatern, i hjärtat av flyktinglägret i Jenin i Palestina, har rönt uppmärksamhet världen över och turnerar både på Västbanken, i Europa och USA. Frihetsteatern startade 2006 och har under sitt första decennium växt från en provisorisk teatersal med inhyrda plaststolar till det största kulturcentret för barn och ungdomar på norra Västbanken. The Freedom Theatre erbjuder workshops i teater, fotografi och filmskapande, producerar scenkonstföreställningar samt driver en 3-årig skådespelarutbildning. Frihetsteaterns Vänner i Sverige stöder teatern på olika sätt - och du kan också vara med; bli medlem och/eller bidra ekonomiskt.

Datum: Tis 30 okt, 2018

Kl 18:00
Biljettpris: 60 kr

Regi: Micaela Miranda
Längd: 40 min + samtal
Språk: arabiska
Textning: engelska
Skådespelare/Medverkande: Ahmed Jamil Tobasi, Amir F. Q. Abualrob, Ihab B. A. Altalahma, Motaz A. R. Malhis, Ranin A. M. Owda, Samah M. Y. Abutabikh
Musiker: Samer K. R. Abuhanttas
Arrangörer: Frihetsteaterns Vänner i Sverige i samarbete med Kulturrådet, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Mer information:
The freedom Theatre >>
The freedom Theatre Facebook >>

Frihetsteaterns Vänner i Sverige >>

Event & specialvisningar