Södra Sveriges största arthousebiograf!

Romsk kulturvecka 2022
Datum: Tis 22 – tor 24 nov, 2022

Äntligen är det dags för den romska kulturveckan 2022! Som vanligt bjuder Romska Kulturcentret i Malmö på det mesta och bästa från den romska kulturen. 

Lyssna till intressanta föreläsningar, se en romsk film, prova på flamenco, se romska smycken eller varför inte prova på romsk mat. Utställningar, dans och musik! Det finns något för allas intressen.

Välkomna!

PROGRAM PÅ PANORA

Tis 22 nov  
18:15 – 20:15ALONE AT MY WEDDING – Filmvisning
Regi: Marta Bergman | 2018 | Språk: Franska, Romani | Engelsk text
Fräck, spontan, rolig. Pamela, en ung rom, skiljer sig från andra kvinnor i sitt community. Hon är ensamstående mamma och bor tillsammans med sin mormor och sin lilla flicka i en liten hydda där de tre delar säng. Hur kan hon förena sin tvååriga dotters behov med sin dröm om frihet?

Pamela ger sig ut på en resa in i det okända och bryter sig loss från de traditioner som kväver henne. "Lapin, pizza, amour". Allt hon har är tre ord på franska och hoppet om att äktenskap ska förändra hennes och dotterns öde.

_____
Ons 23 nov
18.00 – 20.00: 
Konsert med romsk musik och dans i Panoras foajé

_____
Tors 24 nov
18.00 – 20.00: GIPSY QUEEN – Filmvisning 
Regi: Hüseyin Tabak | 2019 | Språk: Tyska, Romani | Engelsk text
Gipsy Queen är en inspirerande berättelse om Ali, en ensamstående romsk mamma från Rumänien. Hon gör allt för sina två barn Esmeralda och Mateo, så att de ska få den bästa möjliga start i livet och i ett nytt främmande land. Ali arbetar som städerska på en klubb i Hamburg. En dag upptäcker hon att i klubbens källare finns en boxningsklubb. Hon ser en match och minnena från när Ali själv tränade boxning med sin far, får henne att längta tillbaka till träningen. Hon börjar träna och blir upptäckt av klubbens ägare. Ali får nu utlopp för all den orättvisa som hon har blivit utsatt för i sitt liv och kanske kommer boxningen att ge henne en chans till ett bättre liv...

Filmen har blivit prisad på flera filmfestivaler, inte minst för Alina Serbans starka prestation i huvudrollen som Ali, och har visats bl.a. på Göteborg Film Festival.

Datum: Tis 22 – tor 24 nov, 2022

Fri entré, först till kvarn!

Romsk kulturvecka pågår 21-26 november 2022 på olika platser. Hela programmet hittar du här>>

Arrangörer: Romska Kulturcentret i samarbete med Tehara Media och Folkets Bio Panora. Romska kulturveckan 2022 genomförs med stöd av Region Skåne.

Event & specialvisningar