Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Internationella Romadagen: Rosornas by – Förhandsvisning + inledning
Datum: Lör 8 apr, 2023

Vi uppmärksammar den Internationella Romadagen med gratis förhandsvisning av Rosornas by. Visningen inleds av Erland Kaldaras (Romska Kulturcentret i Malmö).

Varje morgon passerar en skolbuss 11-åriga Denise och hennes kusiner, utan att stanna och plocka upp dem. I dokumentären Rosornas by lär vi under sex år känna Denises familj och deras ibland absurda kamp för sina rättigheter.

Vissa kallar förorten i södra Milano som de bor i ett romskt läger. Själva har de döpt platsen till Villaggio delle Rose, Rosornas by. Genom ett stillsamt porträtt lär vi känna en familj med mycket värme och humor. Deras vardagslunk kombineras med tv-arkiv och telefonsamtal mellan regissören och hennes vän, den romska aktivisten och skådespelerskan Dijana Pavlović. Tillsammans ger det möjlighet att känslomässigt förstå konsekvenserna av populistisk medieretorik och det utbredda förtrycket av den romska minoriteten, idag och historiskt.

___
För fler visningar av Rosornas by>>


FOLKETS BIO MALMÖ OCH DE NATIONELLA MINORITETERNA
Folkets Bio har genom åren köpt in och distribuerat en rad olika spelfilmer och dokumentärer av, med och om de nationella minoriteterna. Den senaste generationen på Folkets Bio Malmö / Panora har sedan ett kvarts sekel kontinuerligt samarbetat med och lyft fram de nationella minoriteterna, nästan alltid i samarbete med Antirasistiska Filmdagar, vilka fyller 30 år i år. Rosornas By distribueras av Folkets Bio och det gör även vinnaren av både publikpriset och internationella kritikerpriset vid Göteborg Film Festival 2023; Låt älven leva, med premiär den 12 maj.

Detta event är en del av Folkets Bios 50-årsjubileum

Datum: Lör 8 apr, 2023

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Hanna Heilborn
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 87 minuter
Språk: Engelska, italienska, romani
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 14 april, 2023
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio, Film i Skåne, Antirasistiska Filmdagar, Romska Kulturcentret i Malmö, Tehara Filmfestival, ABF Malmö

Event & specialvisningar