Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Sauls son – m. inledning av Taliah Pollack
Datum: Fre 27 jan, 2017

Med anledning av Förintelsens Minnesdag 27 januari visas filmen Sauls son med inledning av Taliah Pollack, författare och filmvetare.

SAULS SON
GULDBAGGE-vinnare 2017 för Bästa utländska film!
Under den ungerske Auschwitzfången Saul Auslander fasansfulla jobb med att bränna liken av sitt eget folk blir han övertygad om att en av de avrättade är hans egen son. Saul gör allt för att finna en rabbi och ge sin son en värdig begravning.

Med en kameraföring som följer Saul intimt skapar Nemes en klaustrofobisk känsla och en obehaglig förnimmelse av att själv vara på plats.

Filmen blev den största snackisen i Cannes 2015. Alla ville se den omtalade filmen, varför en lång rad extravisningar anordnades för att möta det enorma publiktrycket. Vid prisutdelningen blev filmen en av de stora vinnarna med hela fyra utmärkelser, däribland Juryns stora pris och Kritikernas pris. Sauls son vann även Oscar för bästa utländska film.

FÖRINTELSENS MINNESDAG 2017
Filmvisningen är en del av ett större arrangemang som pågår under dagen. Årets tema är Rätten till ett värdigt liv.
Se hela programmet här.
Varje år hedras offren för Förintelsen, samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. FN deklarerade dagen som internationell minnesdag 2005, och i Sverige har det varit en nationell minnesdag sedan 1999.

RECENSIONER
SVT Kultrnyheterna  
DN
Aftonbladet 

Datum: Fre 27 jan, 2017

kl. 18:30 – 20:30

Föranmälan krävs. 
Begränsade antal platser. Först till kvarn.

Boka biljetter här 

FILMFAKTA
Regissör: László Nemes
Land: Ungern
År: 2015
Längd: 107 minuter
Språk: Ungerska, Jiddish, Tyska, Polska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Krigsfilm
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: 
Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn m fl

Arrangörer: ABF Malmö, ARF – Film och kultur för mänskliga rättigheter, Förintelsens Ögonvittnen, Röda Korset, Malmö Stadsteater, Stadskontoret Malmö stad, Malmö Museer, Stadsbiblioteket i Malmö, Unga Panora/Folkets bio Malmö, Malmö mot Diskriminering, Creativa Gemenskapens Kooperativ.

Event & specialvisningar