Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Say Something med regissörsbesök
Datum: Tor 24 mar, 2016

Kvällens regissörsbesök är INSTÄLLT pga sjukdom. Filmen visas som planerat.
På Skärtorsdagen gästas Panora av regissören Åsa Ekman som följer upp och samtalar om sin nya film Say Something, systerfilmen till Guldbaggenominerade My life my lesson som även den visades på Panora i mars 2015.

OM FILMEN
Isabells tidiga tonår präglades av hur mammans pojkvän misshandlade hennes mamma. Till slut lyckades Isabell förmå dem att fly och lämna allt. När vi möter dem har Isabell precis tagit studenten. Vi följer relationen mellan mamma och dotter, inte bara hur det försöker förstå varandra men också finna förlåtelse. Isabell har så mycket hon vill berätta för sin mamma, hon måste få henne att lyssna för att de ska kunna gå vidare.

Say Something är systerfilmen till Guldbaggenominerade My life my lesson och skapar sista delen i en dokumentär diptyk om barn som växer upp i våld i nära relationer.
Åsa Ekman, Oscar Hedin och Anders Teigen har skapat en stark, förtrolig och rak coming of age dokumentär om en ung tjej som försöker försonas med det förflutna och samtidigt följa sina drömmar.

Say Something fick sin internationella premiär på världens största dokumentär-filmfestival (IDFA) i Amsterdam i november 2015. Sverigepremiär 18 mars under BUFF.

Datum: Tor 24 mar, 2016


FILMFAKTA
Regissör: Åsa Ekman
Land: Sverige, Norge
År: 2015
Längd: 74 minuter
Språk: Svenska
Textning: -
Genre: Dokumentär

Arrangör: Film & Tell i samarbete med ABF Malmö

Event & specialvisningar