Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Sigur Rós: Heima
Datum: Ons 7 sep, 2022

Nu ger vi er åter chansen att uppleva Heima på storduk – en magisk film som gång på gång har kallats en av de bästa musikdokumentärerna någonsin. Både musiken och det isländska landskapet är fyllt till bredden av kraft och skönhet.

Sigur Rós är vid sidan av Björk Islands starkast lysande stjärnor på den musikaliska himlen de senaste 20 åren. Trion kombinerar klassiska strukturer med melodiska rockinslag och slog igenom 1999 med Ágætis byrjun – ett unikt album som fick skribenter världen över att lönlöst famla efter liknelser. Sångaren Jónsis mjuka falsettröst har ofta liknats vid en ängels, i brist på rimliga motsvarigheter.

Heima – ett ord med den dubbla betydelsen Hem och Hemland – är dokumentärfilmen om Sigur Rós intima turné i hemlandet sommaren 2006, en resa som tar dem mellan stora konserter i Reykjavík och Ásbyrgi, ut i naturen till nedlagda värv och överdådiga dalar, till småskaliga framträdanden inför bybefolkning.

Om man redan tycker om Sigur Rós stämningsfyllda, kraftfulla och skira post-rock är den här filmen ett absolut "must see" ...och till alla andra kan man bara säga samma sak. Har man sett den en gång är det svårt att låta bli att se den igen. 

Datum: Ons 7 sep, 2022

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Dean DeBlois
Land: Island
År: 2007
Längd: 97 minuter
Språk: Engelska, Isländska
Textning: Otextad vid engelskt tal, textad på engelska i övrigt
Genre:
Musikdokumentär
Skådespelare / Medverkande: Sigur Rós, Amiina m fl
Premiär: Fre 4 mar, 2016
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar