Södra Sveriges största arthousebiograf!

WIFT SJUAN – Kortfilmsprogram från WIFT Sverige
Datum: Tis 21 dec, 2021

WIFT (Women in Film & Television) startade i Los angeles på 70-talet för att motverka den manliga dominansen inom film och TV. Idag finns WIFT på ca 50 ställen på sex kontinenter och har 15 000 medlemmar. www.wift.se

LUSSEVAKA
Regi: Johanna Sutherland | 08:30 min
Utvald av WIFT Södra.
En ung flicka känner sig utesluten och uttråkad på en Luciafest. Hon upptäcker en äldre dam tvärs över middagsbordet. Då händer något magiskt.

LIVE LAUGH LARP
Regi: Moyna Söderstrand | 22:30 min
Utvald av WIFT Östra.
Kapten Zenovia och officer Amadeo kämpar i ett rymdkrig och måste samarbeta för att avväpna en bomb innan det är för sent. Men i verkligheten är de två unga människorna nedsänkta i ett live-action rollspel.

EKTRÄDET
Regi: Yuliya Antonova | 8 min
Utvald av WIFT Norra.
Minna ser inte tiden långsamt ticka framåt, utan tiden existerar inom henne omrörd och oklar. Som gammal försöker hon förtvivlat hålla kvar i sina minnen genom att dyka ner i det förflutna.

VEM STÄDAR UPP EFTER PAPPA?
Regi: Embla Berndtsson Tordal, Amanda Almgren | 1 min
Utvald av WIFT Västra.
En dotter ringer sin pappa för att ifrågasätta hans flygvanor i en värld som är allt mer beroende av att miljökrisen tas på allvar innan tiden rinner ut.

DET VAR DET LIVET
Regi: Arantxa Hurtado | ca 20 min
Utvald av WIFT Stockholm.
Anna-Lisa har bestämt sig för att bränna sina dagböcker och systerdottern Malin får uppdraget. Malin kämpar mot sin önskan att bevara berättelserna och att respektera mosterns vilja. Baserad på en sann historia om vikten av att njuta av livet medan vi kan.

TILLSAMMANS I SAKNADEN 
Regi: Sara Dutta | 09:30 min
Utvald av WIFT Dalarna.

DU VÄLJER 
Regi: Alma Johannesson | 3 min
Utvald av WIFT Värmland.
 En poetisk minutfilm om att våga välja lycka.

Datum: Tis 21 dec, 2021

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, WIFT, ABF Malmö

Event & specialvisningar