Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Skärvor + samtal
Datum: Lör 20 apr

Skärvor visas även den 5 maj>>
___

Välkommen på filmvisning av Skärvor och efterföljande samtal med regissören Sara Broos och författaren och översättaren Lina Wolff utifrån filmens teman om liv och död, om ljus i mörkret och annat.

Med imponerande visuell stringens vävs minnen, erfarenheter och händelser samman med myter och drömmar i en film om sökande efter sammanhang i en splittrad verklighet.

En personlig resa i tid och rum, genom ljus och mörker, på tåg och i drömmar. Om längtan efter mening i en splittrad värld. Enskilda livsöden vävs samman med myter och historiska händelser i ett associativt flöde mellan parallella verkligheter, mardröm och idyll. Bland flyktingar och turister, hundvalpar och hjältar. Från Värmland till Bali, Syrien, Arizona och Balkan. En hoppfull sorgesång om livets skönhet och grymhet, tidens gång och varje individs unika historia. Om mörkret inom oss och i vår omvärld.

En film som förhoppningsvis får dig att känna dig lite mer levande och närvarande i världen och där alla, oavsett bakgrund och ålder kan plocka skärvor att spegla sig i. Regissör Sara Broos har genom sina dokumentärer För dig naken och Speglingar, prisats för sitt poetiska filmspråk och förmåga att genom ett personligt tilltal gestalta universella teman.

★★★★ "En befriande och själfull existensiell filmtripp."Dagens Nyheter

Datum: Lör 20 apr

BILJETTPRIS: 130 kr (inga rabatter eller klippkort)

FILMFAKTA
Regissör: Sara Broos
Land: Sverige
År: 2024
Längd: 76 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år
Distributör: Alma Film

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Alma Film, PH Film, ABF Malmö

Regissören Sara Broos hemsida>>

Event & specialvisningar