Södra Sveriges största arthousebiograf!

Sofi Oksanen i samtal med Heidi Avellan
Datum: Tor 12 okt

Dawit Isak-biblioteket och Författarscenen presenterar Sofi Oksanen i samtal med Heidi Avellan. Sofi Oksanen har sedan debuten 2003 överösts av priser och nomeringar och finns idag utgiven på 40 språk. Mot den bakgrunden är det enkelt att hävda att hon är en av Skandinaviens litterära giganter.

Den est-finske författarinnan har gjort sig känd för ett rikt författarskap där hon genom sina romaner har berört teman som ätstörningar, lesbisk kärlek, ensamhet, makt, estnisk identitet och sovjets förtryck av Baltikum och nutida rysk politik.

Utöver en omfattande romanutgivning står Oksanen även som avsändare till pjäser och operaföreställningar. Hon har även gjort sig ett namn som aktivist, debattör och krönikör. Med sin analytiska förmåga för geopolitiska skeenden och sin kunskap om framför allt östeuropeisk historia har hon blivit ett frekvent förekommande namn i offentlig debatt inte bara i hemlandet Finland, utan även i Sverige, Europa och USA.

2008 stoppades hon av Finlands generalkonsulat från att delta på en lyrikkväll i St Petersburg arrangerad av organisationen PEN. Hon stoppades av Finland av rädsla för ryska reaktioner, då Oksanen gjort sig känd som en kritiker av rysk politik.

På scenen kommer Sofi Oksanen samtala med Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan om Oksanens författarskap, yttrandefrihet och politik samt hennes senaste roman Hundparken.

Samtalet sker på engelska. Möjlighet att få sin medhavda bok signerad efter samtalet finns.

Datum: Tor 12 okt

Samtalet äger rum på biograf Panora, ingång från hörnet Bergsgatan/Typografgatan.

Fri entré! Ingen föranmälan, först till kvarn. 175 platser.

Insläpp: 18.00
Programstart: 19.00
Signering från ca 20.00

Arrangörer: Dawit Isaak biblioteket, Malmö stad

Foto: Toni Härkönen

Event & specialvisningar