Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Straight outta Compton – med gäst
Datum: Fre 11 sep, 2015

Premiärvisningen av Straight outta Compton inleds av Johan Söderman.

Johan Söderman är bitr. professor i musikpedagogik vid Malmö Högskola, och har bla forskat på hip hopens progressiva, folkbildande och pedagogiska roll i såväl USA som i Sverige. Den här kvällen gästar han Panora och ger en kontextualiserande introduktion till filmen.

Straight Outta Compton är filmen om hip hop gruppen N.W.A - Niggaz Wit Attitudes -  från stadsdelen Compton i Los Angeles. Dr Dre, Ice Cube och Eazy-E var några av medlemmarna som kom fram genom gruppens oerhörda genomslagskraft.

1987 sätter fem unga män tunga beats till råa texter om den frustration och ilska de känner inför samhället omkring dem och skapar därmed ett kraftfullt vapen - sin musik. Filmen tar oss tillbaka till där allt började, i stadsdelen Compton, LA, en plats präglad av sociala missförhållanden, fattigdom, droger och våld mellan grannar och polis. Vi får följa fem killar som med sina texter, stil, mod och råa talang, trotsar myndigheterna som ständigt håller dem tillbaka, och skapar vad som i media kallas för ”världens farligaste grupp”- N.W.A. Med sina ord och röster exponerade de sanningar om livet i ”the hoods” som varit tystat i media, och med det tände en gnista till en social revolution som gör sig kännbar än idag.

Straght outta Compton är producerad av bla bandmedlemmarna Ice Cube och Dr Dre.

Datum: Fre 11 sep, 2015

 

FILMFAKTA
Regissör: F. Gary Gray
Land: USA
År: 2015
Längd: 147 min
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, musik
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: O´Shea Jackson Jr, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr, Aldis Hodge, Paul Giamatti, Marlon Yates Jr, R. Marcos Taylor
Premiär: 11 sept

Event & specialvisningar