Södra Sveriges största arthousebiograf!

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio HT-15, Block 2
Datum: Lör 5 dec, 2015

Under etiketten Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio distribuerar Folkets Bio högkvalitativ svensk kortfilm på biograf och dvd. Sedan starten 2008 har över 100 filmer visats. Höstsäsongen 2015 bjuder på sju av de just nu bästa kortfilmerna, uppmärksammade och visade på festivaler runt om i världen.

CUPCAKE
Regi: Jane Magnusson | Sverige 2015 | 15 min
Lena och Karin har känt varandra i sex år och har under åren kommit varandra väldigt nära. När den annalkande friheten närmar sig vänds det som borde vara positivt till något hänsynslöst och känslomässigt upprivande. En film om att skiljas åt, om den tid som är utmätt, om avsked och omöjlig kärlek.

DEAR DIRECTOR
Regi: Marcus Lindeen | Sverige 2015 | 15 min
Sommaren 1980 skriver den amerikanska jazzpianisten Kazzrie Jaxen ett sexton sidor långt brev till regissören Ingmar Bergman. Hans film "Ur marionetternas liv" har satt igång ett dramatiskt inre sökande som till slut fått henne att förstå att hon inte är ensam i sin egen kropp. Det är en insikt som förändrar hennes liv.

MOMMY
Regi: Milad Alami | Sverige 2015 | 15 min
En ung kvinna vill trots mammarollen fortsätta hänga med sina kompisar och bjuder hem dem på fest. Medan festen snabbt blir allt vildare så gör dottern allt för att få sin mammas uppmärksamhet. I en icke moraliserande skildring ställs den ohälsosamma miljön mot kärleken mellan mor och dotter.

Datum: Lör 5 dec, 2015

kl 19:15

Totalt 45 min

Fri entré
Förhandsbokning kan göras.

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, ABF Malmö. Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio stöds av Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar