Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Systrar bakom galler + samtal
Datum: Ons 15 mar, 2017

Sista visning ons 15 mars!
Denna kväll välkomnar vi Emmy-belönade producenten och regissören Mayram Ebrahimi till Panora för ett efterföljande samtal med pedagogen Mamak Bakak-Rad som medverkat i processen och boken Women Making HERstory, om immigrantkvinnors betydande roll i Malmö stads uppbyggnad och framväxt. Ett samtal om filmens tillkomst, om kvinnors levnadsvillkor i Afghanistan och i det nya hemlandet Sverige.

Samtalet förs på svenska men publiken är välkomna att ställa frågor på såväl persiska som engelska vid behov.

SYSTRAR BAKOM GALLER
Uppföljare till den Emmy-belönade dokumentären "Frihet bakom galler" (Maryam Ebrahimi & Nima Sarvestani, 2013), i vilken Sara och hennes bästa vän Najibeh var huvudpersoner.

I Afghanistan var Sara inspärrad i ett kvinnofängelse, för att hon vid 17 års ålder hade rymt med sin pojkvän. När Sara friges från fängelset bjuds hon in till Sverige för att medverka vid premiären av "Frihet bakom galler". I Sverige ser Sara för första gången vad livet utanför Afghanistan kan erbjuda och hon ansöker om asyl. Hennes liv börjar om och i Sverige börjar hon sakta bygga upp en ny vardag. Men hon kan aldrig glömma Afghanistan och banden till Najibeh är fortfarande starka. 

En dag får Sara veta att Najibeh stenats till döds. Men det finns många motsägelser kring Najibehs död och filmaren Nima Sarvestani bestämmer sig för att återvända till Afghanistan för att få veta vad som verkligen hänt.

Datum: Ons 15 mar, 2017

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Nima Sarvestani
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 90 minuter
Språk: Dari, Farsi, Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Premiär: 3 mar
Originaltitel: Prison Sisters

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar