Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Taxiklubben + samtal
Datum: Lör 14 maj, 2016

Efter filmvisningen följer ett exklusivt samtal där regissören Johan Palmgren, filmens huvudperson Allonias Sebhatu och vice ordförande i Svenska Transportarbetareförbundet Markus Pettersson medverkar.

TAXIKLUBBEN
Allonias bestämmer sig för att det får vara nog. Han sliter 12-13 timmar i sin taxi varje dag och får ändå inte pengar över till hyran och kläder till sina tre barn. Han inleder en kamp mot sveriges största taxibolag, som ägs av miljardären Rolf Karlsson. Under flera års tid köpte Fågelviksgruppen upp taxibolag efter taxibolag. Ledningen tjänar grova pengar och de anställda som organiserar sig för att förbättra arbetsvillkoren bemöts med hot om uppsägning.

TAXIKLUBBEN är en modern David mot Goliat-historia, om taxichauffören Allonias Sebathus envetna kamp mot sveriges största taxibolag. En kamp som kantas av dödsfall, skilsmässa och krossade drömmar. Men som också leder till något stort.

Förra året visades dokumentärfilmaren Johan Palmgrens omtalade dokumentär "Sextemplet" på bio, den handlar om två män som startar en ny utmanande klubb i Norrtälje och där moralpaniken blev ett faktum. Utöver den har Johan regisserat flera uppmärksammade och prisbelönta filmer. 2007 belönades han och Åsa Blanck med en Guldbagge för dokumentären "Vikarien" och andra omtalade titlar är "Bedragaren", "Kvartersdoktorn", "Familjen Persson i främmande land" och "Flogstavrålet".

Datum: Lör 14 maj, 2016

kl 16:00

FILMFAKTA
Regissör: Johan Palmgren
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 59 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Allonias Sebhatu, Markus Pettersson m fl
Premiär: 13 maj

Biljettpris: 80 kr

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar