Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Three Promises
Datum: Sön 30 apr, 2023

Genom regissörens mammas lins utforskar vi de dubbla berättelserna om en mamma som navigerar i det omöjliga valet att flytta bort sin familj hemifrån mitt i en enorm fara, byter fysisk säkerhet mot känslomässig oro och berättelsen om en mor och en son som navigerar för första gången efter effekterna av detta outtalade tid hade på familjen.

Den utforskar frågor om: varför hon filmade dem; varför det tog så lång tid att lämna då faran ökade runt dem; och om hon skulle fatta samma beslut igen.

Strukturerad kring de tre löftena som Suha förhandlar fram med Gud, när Palestinas andra intifada eskalerar. Filmen är ett intimt porträtt av hur fyra familjemedlemmar upplever kriser och de roller de spelar inom familjen. Det som utspelar sig kan vara förvånande. Filmen är full av stunder av humor, överläggningar i realtid kring hur man kommer i säkerhet och det hjärtskärande vittnet om en son som tappar greppet om barndomen.

Filmvisningen följs av Q&A.

Datum: Sön 30 apr, 2023

Kl 21.30 – 23.00

BILJETTPRIS: 80 kr (ordinarie), 70 kr (student/pensionär)

Festivalpass: 10 kr
För att gå på filmvisningar under MAFF behöver du – förutom filmbiljett – ett festivalpass (engångsköp). Detta köper du i kassan på Panora (ej online).

Festivalkort: 350 kr (ordinarie), 270 kr (student, pensionär, MAFF-medlem)
Festivalkortet ger dig tillgång till alla festivalvisningar. Du hämtar ut ditt fysiska festivalkort i kassan på Panora under festivalen och använder festivalkortet för att hämta ut dina fribiljetter (en per visning) till MAFFs visningar.

Vänligen observera att samtliga visningar kräver att du hämtar ut en biljett.

Köp Festivalkort (ordinarie)>>
Köp Festivalkort (student, pensionär, MAFF-medlem)>>

FILMFAKTA
Regissör: Yousef Srouji
Land: Palestina, USA
År: 2022
Längd: 60 min
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Medverkande: Yousef Srouji, Suha Khamis, Dima Srouji, Ramzi Srouji

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

For program in english, see Malmö Arab Film Festivals web page>>

Event & specialvisningar